20 Kasım 2017 13:05

Sakarya'da yerleşim yeri yakınına atık tesisi yaptılar

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki evsel atık aktarma tesisi 'yerleşim alanlarına 1 kilometre olması şartı'na uygun değil.

Paylaş

Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Sait Ağdacı, Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan asfalt şantiyesi ile yapımı devam eden evsel atık aktarma tesisinin yerleşim yerlerine yakınlığı nedeniyle Katı Atık Yönetmeliği’nin yerleşim alanlarına 1 kilometre uzaklıkta olması şartına uygun olmadığını söyledi.

Sait Ağdacı bölgede çekimler yaparak, tesislerin yerleşim alanlarına yakınlığını, evsel atık aktarma tesisinde yaşanacak sızıntıların su kaynaklarına zarar vereceğini, koku ile birlikte kirlenmeye neden olacağını tespit ederek, Sakarya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne dilekçe yazdı. Sakarya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından verilen cevapta, Hendek Belediyesi tarafından işletilen asfalt, beton ve büz bordür imalathanesi için bakanlık tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ kararının verildiği, sahada yapılmaya başlanılan atık aktarma istasyonu ile ilgili olarak ise Çevre Kanunu kapsamında gerekli önlemlerin alınması, faaliyeti devam eden tesisler için ise Çevre Mevzuatı kapsamında değerlendirilmesi amacıyla İl Müdürlüğüne başvurulması hususunda Hendek Belediyesine uyarı yazısı gönderildiği, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda gerekli işlemlerin yapılacağı bildirildi.

KİRLENME BELEDİYE ELİYLE YAPILIYOR

Sait Ağdacı, Büyükdere Mahallesi’nde kirlenmenin belediye eliyle yapıldığını belirterek, “Çevrede yerleşim yeri, su kaynakları, orman bulunmamalıdır. Ancak her iki tesiste tüm bu kriterlere aykırı olarak görülen yere yapılmış olup, izin dahi alınmamıştır. Çevre Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi olarak sorumluluk sahamızda tüm kanunsuzluk ve çevre katliamlarının takipçisi olmaya, sonuç alana kadar devam edeceğiz” dedi. (Kocaeli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel eyleminin 377. gününde 5 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

D&R'dan Demirtaş'ın kitabı Seher'e raf sansürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...