Kar yağışı yurtta etkisini göstermeye başladı

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altına düşmesiyle birlikte kar yağışı yurtta etkisini hissettirmeye başladı.

20 Kasım 2017 12:34
Paylaş

Hava sıcaklıklarının 6-12 derece aralığında düşmesiyle yurt geneli soğuk hava etkisinin altında girdi. Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışı Kırklareli'nin Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı. Muş’ta da kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

BALKANLARDAN GELEN KAR DEREKÖY'DEN GİRİŞ YAPTI

Kırklareli Dereköy'de kar kalınlığı 5 santimi aşarken, bölgede hava sıcaklığı 0 dereceye düştü. Öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle bölge beyaza bürünürken, Dereköy'den yurda giriş ve çıkış yapan araçlar için önlemler alındı.

Karayolları ekipleri, bölgede kar temizleme çalışması yaparken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bölgede kartpostallık görüntüler oluşurken, vatandaşlarla yılın ilk karı ile birlikte fotoğraflarlar çektirdi, kar topu oynadı.

Kırklareli'nin Kofçaz ve Demirköy ilçelerinin yüksek kesimlerinde de kar kalınlığının 5 santimi aştığı belirtildi. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının yarın bölgeyi terk edeceği ve Marmara Bölgesi'nin iç kesimlerinde etkili olacağını söyledi.

MUŞ'TA KARLA MÜCADELE

Muş merkeze bağlı 9 köy ve 22 mezrada dün gece yağan kar yağışı nedeniyle Üçevler köy yolu ulaşıma kapandı. Yağışın ardından bölgeye giden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri yol açma çalışmalarına başladı. Tipi ve sis nedeniyle görüşün 10 metreye kadar düştüğü bölgede ekipler güçlükle ilerledi. Ekiplerin 2 saatlik çalışmasının ardından yol ulaşıma açıldı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Namık Tarancı'nın gerçekleri duyurma mücadelesi sürüyor

SONRAKİ HABER

Yüksel eyleminin 377. gününde 5 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...