20 Kasım 2017 10:12

'Öğrenci yurdu sorunu' Meclis gündeminde

CHP'li Tümer, devlet yurtlarının yerini alan dernek ve vakıf yurtlarını sorarak devlet destekli yurtların sayısının arttırılması gerektiğini belirtti.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ‘öğrenci yurdu sorunu’nu TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tümer, Yılmaz’a faaliyet gösteren dernek ve vakıf yurtlarını sorarak sorunun çözümü noktasında devlet destekli yurtların sayısının arttırılması çağrısında bulundu.

'DEVLET YURTLARININ SAYISI ARTTIRILMALI'

Küçük yaştaki çocukların devlet desteğin yoksun, kim ya da kimler tarafından yönetildiği bilinmeyen, hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan vakıf veya derneklere teslim edilmesinin, telafisi güç sorunlar doğurmaya devam ettiğini dile getiren Tümer,  “Diğer taraftan yoksul üniversite öğrencileri de her yeni eğitim-öğretim yılı döneminde Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalabilmek adına büyük çaba sarf etmekte, birçoğu da eli boş dönmektedir. Bu durumun düzeltilmesi için devlet destekli yurtların sayısı arttırılmalı” dedi.

'KAÇ ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMIŞTIR?'

Tümer, Bakan Yılmaz’a da şu soruları yöneltti; “Öğrencilere yurt hizmeti veren dernek, vakıf sayısı nedir? Son 15 yılda faaliyet gösteren dernek ve vakıf yurtlarının illere göre dağılımı ne? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin yıllara göre dağılımı nedir? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin cinsiyetlerine göre dağılımı nedir? Son 15 yılda dernek ve vakıf yurtlarında kalan öğrencilerin öğrenim durumuna göre dağılımı ne?​” Türkiye’de bugün kaç devlet yurdu bulunduğu, söz konusu yurtların illere göre dağılımını da soran CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’in, gündeme taşıdığı diğer sorular da şöyle; “2017-2018 eğitim öğretim yılında Kredi Yurtlar Kurumu’na yurt başvurusu yapan öğrenci sayısı ne kadardır, kaç öğrenci açıkta kalmıştır? Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalan öğrencilerin cinsiyetlerine göre dağılımı nedir? Son 15 yılda devlet kalan öğrencilerin illere, yıllara, cinsiyetlerine, öğrenim durumlarına göre dağılımı nedir? Devlet destekli yurtların artırılması için bir çalışmanız var mı?​”(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Serval kedisinin AVM vitrininde sergilenmesi tepki çekti

SONRAKİ HABER

Serviste unutulduğu için ölen Alperen'in davası başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...