20 Kasım 2017 07:37

Gazeteci Selman Keleş ve Arif Aslan’ın ilk duruşmaları yarın

Yaklaşık 8 aydır tutuklu bulunan gazeteciler Selman Keleş ve Arif Aslan yarın ilk kez hakim karşısına çıkıyor. 

Paylaş

31 Mart 2017 tarihinde tutuklanan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Medya Haber Ajansı (dihaber) Muhabiri Selman Keleş ile Gazeteci Arif Aslan hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması yarın saat 13.00’te Van 5. Ağır Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 

Kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi etrafına konulan beton blokları fotoğrafladıkları sırada gözaltına alınan ve yaklaşık 8 aydır Van T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Keleş ve Aslan ile ilgili 4 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede çekilen blok fotoğraflar için, Keleş ve Aslan’ın “örgüt tarafından gerçekleştirilebilecek eylemler için ön çalışma yapıyor olabilecekleri” şeklinde yorumlandı. Keleş’in fotoğraf makinesinin hafıza kartında bulunan askeri araç, helikopter fotoğraflarının suç unsuru sayıldığı iddianamede, rutin bir haber için çekilen Dilucu Sınır Kapısı fotoğrafları da yine delil olarak yer aldı. Gürbulak Sınır Kapısı’nda bulunan bir şüpheli çantanın emniyet tarafından güvenli bir şekilde patlatıldığı anın fotoğrafları da suç olarak dosyaya eklenirken, Keleş’in Demokratik Bölgeler Partisi’nde (DBP) çektiği fotoğraflarda PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın posterinin görünmesi de suç oldu. 

Keleş ve Aslan’ın yarın Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşmaları için dayanışma çağırısı yapıldı. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

İETT, öğrencilere ücretsiz ulaşım teklifini reddetti

SONRAKİ HABER

Harvey Weinstein’ın 'susturulacaklar listesi' ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...