20 Kasım 2017 07:23

İETT, öğrencilere ücretsiz ulaşım teklifini reddetti

Geçtiğimiz hafta İBB Meclis Başkanlığı’na verilen öğrenciler için ücretsiz ulaşım önergesi, İETT tarafından reddedildi.

Paylaş

İETT’nin Genel Müdürü Arif Emecen, yeni yılda uygulamaya konulacak öğrencilere yönelik projesini ilk kez açıkladı. Emecen “Öğrenci arkadaşlarımızın sabah da sınavı var. Bileti yok, otobüse binemiyor. O anda belki nakiti de yok. O gün biz ona, ‘Bonus’ diyebileceğimiz, ekstra 5 binişe kadar kontör vereceğiz” dedi. 

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM TEKLİFİ REDDEDİLDİ

Hürriyet’ten Fatma Aksu’nun haberine göre, CHP’li İBB ve Kadıköy Meclis Üyesi Ülkü Koçar, geçen hafta İBB Meclis Başkanlığı’na bir önerge ileterek ‘yaşamın gitgide zorlaştığı İstanbul’da öğrenci olmanın zorluklarından bahsederek, İstanbul’da ulaşımın tüm öğrenciler için ücretsiz hale getirilmesi’ teklifinde bulunmuştu.

‘ÖĞRENCİLERE ZATEN YÜZDE 50 İNDİRİM UYGULUYORUZ’

Ülkü Koçar’ın talebini “Bunu biz de çok arzu ederiz ama maalesef mümkün değil. İstanbul’daki yaklaşık 4 milyon öğrenciye zaten yüzde 50 indirim uyguluyoruz. Bütün yolcuların yüzde 13’ünü ise bedava taşıyor taşıyoruz” diye yanıtlayan İETT Genel Müdürü Arif Emecen, önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacakları öğrencilere yönelik bir projeyi anlattı:

 “Öğrenci arkadaşlarımız gece evine giderken son biletini, kontörünü kullandı. Sabah da sınavı var. Bileti yok, otobüse binemiyor. O anda belki nakiti de yok. O gün biz ona, ‘Bonus’ diyebileceğimiz, ekstra 5 binişe kadar kontör vereceğiz. Sonra biletini doldurduğunda, tekrar hesaba aktarılmış olacak. Yani biz ona belli bir süre avans vermiş olacağız. Bu uygulamanın öğrencilerimizi memnun edeceğiniz düşünüyoruz. Çalışmamız, önce öğrencilere yönelik olacak. Sonra duruma bakacağız. İleride diğer yolculara da uygulayabiliriz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soçi öncesi Rusya ve Türkiye arasında PYD tartışması

SONRAKİ HABER

Gazeteci Selman Keleş ve Arif Aslan’ın ilk duruşmaları yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...