19 Kasım 2017 18:33

‘Şırnak halkıyla dayanışma büyütülmeli’

Sokağa çıkma yasakları sırasında binlerce ev ve işyerinin yıkıldığı Şırnak'ta HDP tarafından yürütülen '1000 Kardeş Aile Kampanyası'na çağrı var.

Paylaş

HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat, Şırnak halkıyla dayanışmak amacıyla başlatılan “1000 Kardeş Aile Kampanyası”na ilişkin duyarlılık çağrısı yaptı.

Şırnak’ta 16 Mart-14 Kasım 2016 Kasım tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında kentin 7 mahallesinde binlerce ev ve işyeri yıkıldı. Mağdur olan onbinlerce yurttaş ise tüm zorluklara rağmen kentte kalarak, yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Zor koşullara rağmen kenti terk etmeyen binlerce aile ise kiraladıkları evlere ortalama 600 TL ödüyor. Şırnaklılar, zorlu kış koşullarında dayanışmanın büyütülmesi çağrısı yapıyor.  

‘HALK BURALARI TERK ETMİYOR’

Ailelerle dayanışmak için geçtiğimiz yıl Heyva Sor a Kurdistanê öncülüğünde “1000 Kardeş Aile Kampanyası” adıyla başlatılan kampanyanın süresi bir yıl daha uzatıldı. Kampanya çerçevesinde daha fazla ailenin desteklenmesi gerektiğini belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat, dayanışma çağrısında bulundu. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ailelerin mağduriyeti daha da arttığına dikkat çeken Unat, “İnsanların evleri yıkıldı. Ama hiçbir şekilde halk yaşadığı toprağı bırakmadı. Halk mağdur durumda ama buraları terk etmiyor” dedi.

‘DAHA FAZLA DUYARLILIK BEKLİYORUZ’

Yürütülen kampanyaya çerçevesinde bin aileye destek verildiğini; ancak mağdur olan ailelerin daha fazla olduğunu kaydeden Unat, “Kampanyayı yürütenlere teşekkür ediyoruz. Duyarlı insanlarımız çok ama biraz daha fazla duyarlılık istiyoruz. Çünkü mağdur edilen ailelerimiz daha fazla” dedi.  

Kentteki sert kış koşullarına da dikkat çeken Unat, “Kış geldi. Kışın buralarda yaşam mücadelesi gerçekten zor geçiyor. Duyarlı insanlarımızdan daha fazla duyarlılık bekliyoruz” diyerek, duyarlılık çağrısında bulundu. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Fikirtepe'de ölümlü kazaya neden olan rögar kapatıldı

SONRAKİ HABER

Yüz veya parmak izi kilidi ölü bir bedenle açılabilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...