19 Kasım 2017 13:33

Bingöl'de baraj çalışması susuz bıraktı

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Kepçeli köyü Kaledibi mezrası yakınlarındaki demiryolu ve baraj inşaatından dolayı evlere elektrik ve su verilemiyor.

Paylaş

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Kepçeli köyü Kaledibi mezrası yakınlarında devam eden demiryolu ve baraj inşaatından dolayı evlere elektrik ve su verilemiyor. Daha önce yaklaşık 60 kişinin yaşadığı mezrada şimdi sadece 10 kişi kaldı. Mezrada yaşayanlar duruma tepki gösterdi. 

İçme suyunun ‘İçilemez’ raporu verildiği ve en düşüğü 15 gün süreyle elektrik kesintilerinin yaşandığı mezrada yaşayan vatandaşlar, köyü terk etti. Ancak hayvancılıkla uğraşan ve gidecek yerleri olmayan 10 kişi, mezrada yaşam mücadelelerini sürdürüyor. Mezrada yaşamaya devam eden Yonca Çetin, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için Murat Nehri’nden su taşıdıklarını belirtti. 

‘MAĞDURUZ’

Çetin yaşadıklarını şöyle anlattı:”Her gün 1 kilometre uzaklıktaki nehirden su taşıyıp çamaşır ve bulaşıklarımızı yıkıyoruz. Demiryolu çalışmaları yaptılar, suyumuz kesildi. Teyze, anne, çocuklarımızla her gün bu sıkıntıyı çekiyoruz. Mağduruz, bize bir çözüm bulsunlar. 10 haneydi daha önce, şimdi 4 hane kaldı. Hayvanlarımız var. Nehirlerden su getiriyoruz. Elektrik ve suyumuz yok. Beyaz eşyalarımız yandı. Kışlık yiyeceklerimiz bozuldu. Hayat burada durdu. Temizlik yapacak suyumuz dahi yok. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktayız. Hastamız olduğu zaman hastaneye bile götüremiyoruz. Şantiye nedeniyle yollarımız da bozuk, araç dahi gelemiyor. Cumhurbaşkanı’ndan yardım bekliyoruz. Mağdur olmak istemiyoruz. Sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz.”

‘MEZRADA 10 KİŞİ KALDIK’

Demiryolu ve baraj inşaatlarından önce mezrada 60 kişinin yaşadığını, ancak mağduriyetler sonrası yaşanan göçlerin ardından 10 kişinin kaldığını ifade eden Yunus Bolluk ise, 2013’te demiryolu çalışmalarının  başladığını ve  bu bölgede elektrik ile su kesintilerinin başladığını söyledi. Bolluk,“Halk köyü terk etmek zorunda kaldı. Burada 3- 5 aile kaldı, bunlar da büyükbaş hayvanları olduğundan dolayı köyü terk edemiyorlar. İlgili makamlara başvurduk. Hiçbir şekilde çözüme ulaşmadı. Yetkililerden çözüm bekliyoruz“diye konuştu. (Bingöl/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gezi'de gözünü kaybetmişti, bilirkişi parasını da ödettiler

SONRAKİ HABER

Devrilen traktörün altında kalan tarım işçisi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa