19 Kasım 2017 09:09
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2017 11:16

19 Kasım Pazar trafik kazaları: 10 ölü 77 yaralı

19 Kasım Pazar günü şu ana kadar kayıtlara geçen trafik kazalarına göre 11 kişi yaşamını yitirdi 77 kişi yaralandı. (Fotoğraf: Adıyaman/Besni)

Paylaş

Yurt genelinde trafik kazaları can almayı sürdürüyor. Bugün şu ana kadar haber ajanslarına düşen kaza bilgilerine göre 11 kişi hayatını kaybetti, 66 kişi yaralandı.

DİYARBAKIR'DA MİDİBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 1 ÖLÜ 30 YARALI

Diyarbakır ile Elazığ arasında yolcu taşıyan midibüs, Ergani ilçesi yakınlarında sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, 1 kişi öldü, 5'i ağır 30 kişi de yaralandı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, müdahale ettikleri kalbi duran 2 yaralıyı hayata döndürdü. Ekiplerin, sürücü Mehmet Karabulut'un kopan 4 parmağını arama çalışması ise sonuçsuz kaldı.

Kaza, saat 11.30 sıralarında, Diyarbakır- Elazığ yolunda meydana geldi. Elazığ'ın Maden ilçesi yönüne giden Mehmet Karabulut yönetimindeki Fırat Turizm firmasına ait yolcu midibüsü, Diyarbakır'ın Ergani ilçesini geçtikten 13 kilometre sonra Kalendam Köprüsü mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün kontrolünden çıkarak, şarampole devrildi. Ağır yaralanan yolculardan Hacer Karabulut, hastaneye kaldırılırken, yolda hayatını kaybetti. Kaza haberi üzerine Ergani ve Maden ilçelerindeki itfaiye, 112 Acil Servis, UMKE ve AFAD ekipleri, olay yerine sevk edildi.

Kazanın haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kalbi duran 2 yaralıya müdahale etti. Kısa süreli müdahalenin ardından kalbi yeniden çalıştırılan yaralılar, önce Maden'deki bir hastaneye kaldırıldı ardından Elazığ'daki hastaneye sevk edildi.

Midibüsün devrildiği sırada sürücü Mehmet Karabulut'un sağ elinin 4 parmağının koptuğunu fark eden ekipler, yerine dikilmesi için kopan parmakları olay yerinde uzun süre aradı. Aracın devrildiği bölgede ve ana cadde yapılan arama çalışmaları, sonuçsuz kaldı ve kopan parmaklar, bulunamadı.

Kazada midibüsün içinde bulunan sürücü Karabulut ile birlikte yaralanan toplam 30 kişiden 17'si Ergani ve Diyarbakır'da, 13'ü ise Maden ve Elazığ'daki hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı. Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu belirtildi. Jandarma, kazayla ilgili başlattığı soruşturma başlattı.
 

BESNİ'DE ÇÖP KAMYONU DEVRİLDİ: 3 YARALI

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp devrilen çöp kamyonunun sürücüsü ile 2 işçi yaralandı.

Kaza, bu sabah Besni- Gölbaşı karayolunda meydana geldi. Topladıkları çöpü boşaltmaya giden belediyeye ait Şahin Özbey yönetimindeki 02 DD 625 plakalı kamyon, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkıp devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Şahin Özbey ile yanında bulunan temizlik işçileri Şerif Biçeroğlu ve Mehmet Gence yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin ihbarı üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Besni Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Şerif Biçeroğlu, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sonrası kapanan yol, kamyonun çekilmesinin ardından yeniden ulaşıma açıldı.

ORHANGAZİ'DE CİP MİNİBÜSE ÇARPTI: 9 YARALI

Orhangazi-İznik karayolunda cip, akaryakıt istasyonundan anayola çıkan, içinde öğrencilerin de olduğu yolcu minibüsüne çarptı. Kazada, cipte bulunan 5 kişi ile minibüsteki 2’si öğrenci 4 kişi yaralandı. Yürekleri ağza getiren kazada yaralanan 9 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaza, Bursa'da Orhangazi - İznik karayolu Üreğil Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Orhangazi’den aldığı bazıları dershane öğrencisi olan yolcularını Keramet Mahallesi’ne götürmek isteyen Hüseyin Yel (50) yönetimindeki 16 RCP 71 plakalı minibüs, Üreğil Kavşağı yakınlarında yakıt almak üzere akaryakıt istasyonuna girdi. Yakıt aldıktan sonra yeniden karayoluna çıkmak isteyen minibüse, İznik'ten Orhangazi yönüne giden Tuğba İsmailçebi (29) yönetimindeki 16 NZR 61 plakalı cip çarptı. Savrulan araçlar yolun karşı şeridine sürüklendi.

Kazanın ardından Orhangazi İznik Karayolu adeta savaş alanına döndü. Kazada, minibüs sürücüsü Hüseyin Yel, araçta yolcu Naşit Kuzu (71), öğrenci oldukları dershaneden eve döndükleri belirtilen R.Ç. (15) ve C.D. (17) ile cip sürücüsü Tuğba İsmailçebi (29), annesi Rabia İsmailçebi, kardeşleri Büşra İsmailçebi (25), Esra İsmailçebi (18) ve kuzeni olan Hale İsmailçebi (34) yaralandı.

Kaza yerine bölgeden ambulanslarla birlikte itfaiye bünyesindeki kesici aracı ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi kaza yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Orhangazi ve Gemlik devlet hastanelerine sevk edildi. Kaza sebebiyle Orhangazi İznik karayolunda trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KÜTAHYA'DA 8 YARALI

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 2’si çocuk 8 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Gediz Pazar Yeri Kavşağı'nda meydana geldi. Kütahya’dan Uşak yönüne giden Onur Kayırmaz yönetimindeki 43 SK 292 plakalı hafif ticari araç, Ahmet Yörük yönetimindeki 43 LB 051 plakalı otomobil ile Gediz Pazar Yeri Kavşağında çarpıştı. Kazada sürücüler Kayırmaz ve Yörük ile hafif ticari araçta bulunan Resmiye, Kadir, Hülya, Seyit, Emine (10) ve Mehmet Kayırmaz (4) yaralandı. Yaralılar, durumun bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Gediz Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

ANTALYA'DA 3 KAZADA 4 ÖLÜ 4 YARALI

Antalya'da meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında, 4 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

İlk kaza, saat 01.30 sıralarında, Antalya-Kemer yolu üzerinde meydana geldi. Antalya'dan Kumluca yönüne 07 VCT 99 plakalı aracıyla giden sürücü 28 yaşındaki Ersin Sezen, kontrolünü kaybetti. Yol kenarındaki bariyerlere çarpan ve kazada yaşamını yitiren Sezen'in cansız bedeni, otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'nun morguna götürüldü. Sabah saatlerinde yapılan otopsinin ardından Sezen'in cenazesi, yakınları tarafından alınarak, defnedilmek üzere Kumluca'ya götürüldü. Kumluca Toptancı Hali'nde tüccarlık yapan Sezen'in 3 yıl önce evlendiği ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi.

İkinci kaza, saat 03.20 sıralarında, meydana geldi. Kepez ilçesi Hürriyet Caddesi Teknokent karşısında 07 MJZ 27 plakalı otomobil, ismi öğrenilemeyen sürücüsünün kontrolünden çıkarak, yol kenarına savruldu. Beton elektrik direğine çarpan otomobilde bulunan Emel Sakallı (31) ile Mehmet Ali Soylu (34) olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Kaan Sarı (32) ve Mehmet Sakallı (27) da kazada ağır yaralandı. Yaralı Sarı, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Sakallı ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne olay yerine çağrılan ambulanslarla götürüldü. Sarı'ya yapılan kontrolde 2.47 promil alkol tespit ediliken, Sakallı'da da 1.29 promil alkol çıktı. Kazada yaşamını yitiren Emel Sakallı ile Mehmet Ali Soylu'nun cansız bedenleri, Adli Tıp Kurumunun morguna kaldırıldı.

Antalya'daki üçüncü kaza ise kent merkezinde meydana geldi. Adı öğrenilemeyen erkek sürücünün kullandığı belirtilen Lönk2707 Almanya plakalı otomobil, Cumhuriyet Caddesi üzerinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak, takla attı. Kazada, araçta bulunan Ayşe Uyanık (46) hayatını kaybederken, Elif Nisa Nur (21) ve adı öğrenilemeyen erkek sürücü ise ağır yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Antaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Ayşe Uyanık'ın cansız bedeni de morga konuldu.

TRAKTÖR UÇURUMA YUVARLANDI: 2 ÖLÜ

İnegöl'de dağda kestikleri odunları yükledikleri traktör ile evlerine getiren 77 yaşındaki lhan Sarıkaya ve 65 yaşındaki komşusu Tahir Demirel traktörün uçuruma yuvarlanması sonucu öldü.

İnegöl ilçesi Tuzla Mahallesi'nde oturan İlhan Sarıkaya ve Tahir Demirel sabah saatlerinde odun kesmek için 16 CHC 35 plakalı traktör ile ormanlık alana gitti. İzinli kesim yapan ve yükledikleri odunlarla evlerine dönmek isteyen İlhan Sarıkaya yönetimindeki traktörle Soğuksu Mevkiine geldiklerinde aracın kontrolünü yitirince traktör 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Ağaçlara çarparak takla atan traktör parçalara ayrılırken traktörün üzerindeki sürücü İlhan Sarıkaya ve Tahir Demirel öldü. Akşam evlerine dönmeyen Sarıkaya ve Demirel’in yakınları ormanlık alanda yaptıkları aramalarda gece saat 02.00’de kaza yerini bularak durumu Jandarma ve 112 Acil servis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede İlhan Sarıkaya ve Tahir Demirel’in öldüklerini belirledi. Cumhuriyet Savcısı olay yerinde yaptığı incelemenin ardından cesetler yakınları tarafından uçurumdan zorlukla yukarıya çıkarılarak otopsi yapılmak için Devlet Hastanesi Morgu’na götürüldü. Tahir Demirel’in amcasının oğlu AKP İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ve yakınları kaza yerine geldi. Soruşturma başlatıldı.

ADANA'DA MOTOSİKLET BARİYERE ÇARPTI: 3 YARALI

Adana'da sürücüsünün kontrolünden çıkan motosiklet bariyerlere çarptı. Kazada, motosiklette bulunan 3 kişi yaralandı.

Kaza, merkez Seyhan ilçesi Çevre Yolu'nda bu sabah meydana geldi. Mehmet Akkar (24), 01 CKF 54 plakalı motosikletinin arkasına Nazmiye Kan (37) ve Gülbahar Akbaş'ı (41) da alarak evden çıktı. Dilberler Sekisi Mevkii'nde virajı alamayan Akkar, DSİ  sulama kanalının bariyerine çarparak durabildi. Kazada motosiklette bulunan 3 kişi yaralandı. Seyhan Baraj gölü kıyısında yürüyüş yapanların ihbarı üzerine gelen ambalanslarla hastaneye kaldırılan 3 yaralı, tedavi altına alındı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

HALK OTOBÜSÜ BARİYERLERE ÇARPTI

İstanbul Sarıyer'de İstanbul Otobüs A.Ş'ye ait otobüs, kayganlaşan yolda virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Araç içinde sıkışan şoförü itfaiye kurtardı.

Kaza, Katar Caddesi'nde saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Sefere başlayacağı durağa ilerleyen Orhan Duman (60) idaresindeki İstanbul Otobüs A.Ş.'ye ait otobüs, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Araç daha sonra bariyerlere çarptı. Kaza nedeniyle şoför Orhan Duman otobüs içinde sıkıştı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede kaza yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri yaralı sürücüyü sıkıştığı yerden kurtardı.

Otobüsün boş olması olası bir faciayı önledi. Kazanın görgü tanığı Cemal Eren Can, "Otobüs yokuş aşağı gelirken yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda önce kaldırıma çıktı. Bariyerlere çarparak durdu. Otobüs içerisinde yolcu yoktu. İtfaiyeye ve sağlık ekiplerine haber verdiler. Yaralı sürücü kurtarıldı" dedi.

FATİH'TE KAZA YAPAN ARAÇ YANDI

İstanbul Fatih'te sabaha karşı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, park halindeki kamyonete çarparak durdu. Kaza sonrası otomobilin motor kısmında yangın çıkarken araçtan çıkan iki kişi olay yerinden kaçtı.

Kaza Fatih, Dervişali Mahallesinde sabaha karşı 05:30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, isimleri öğrenilemeyen 2 kişinin bulunduğu 34 HSH 99 plakalı araç Draman Caddesi üzerinde seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkıp park halindeki bir kamyonete çarparak durdu. Kaza sonrası aracın motor kısmı yanmaya başladı. Araçta bulunduğu öğrenilen 2 kişi otomobilden inerek hızla olay yerinden uzaklaştı. Kazanın gürültüsüne uyanan mahalle sakinleri, yanan aracı görünce durumu itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araca müdahale etti. İtfaiye ekipleri, kaza sonrası araçta çıkan yangını büyümeden söndürülerek soğutma çalışması yaptı. Kaza da ölen yada yaralanan olmazken, otomobilde maddi hasar meydana geldi. Olay anı bir vatandaşın çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde kamyonete çarpan aracın alev aldığı, bu sırada da vatandaşların 'kaçtılar' diye bağırdığı görülüyor. İtfaiye ekiplerinin de yanan araca müdahale ederek söndürmesi görünüyor. Polis ekipleri de kaçan iki kişi ile ilgili çevreden bilgi topladığı görüldü. Kazaya karışan araç olay yerinden çekici yardımıyla kaldırıldı.

Polis ekiplerinin kaza sonrası soruşturma başlattığı öğrenildi.

YOL AYRIMINDAKİ KADINA OTOMOBİL ÇARPTI: 1 ÖLÜ 3 YARALI

TEM Otoyolu Kavacık Mevkii'nde kontrolden çıkan otomobil yol ayrımında bekleyen kadına çarptı. Kazada  otomobilin çarptığı kadın hayatını kaybederken otomobildeki 3 kişi de yaralandı.

Kaza TEM otoyolu Kavacık Mevkii Beykoz yol ayrımında saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre TEM otoyolu, Beykoz ayrımında araçtan inen Sevgi Ay, yol ayrımında akrabalarını arayarak araçla kendisini almasını istedi.

Yol ayrımında akrabalarının gelmesini beklemeye başlayan Sevgi Ay'a,  bu sırada Şahin Bilir yönetimindeki 34 VA 3492 otomobil çarptı. Ay'a çarpan araç ardından bariyerlere girdi. İhbar üzerine kaza yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yerde hareketsiz şekilde yatan Sevgi Ay'ın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada otomobilde bulunan sürücü Şahin Bilir, Uğur Özden, ve Ogün Çıracı da yaralandı. Yaralılar ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bu sırada Sevgi Ay'ı almaya gelen akrabaları da kaza yerine geldi. Yerde yatan kişinin Sevgi Ay olduğunu öğrenin akrabaları kaza yerinde sinir krizleri geçirdi. Kazada hayatını kaybeden Ay, cenaze aracına konularak, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı. 

ÇORUM'DA OTOMOBİL ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI: 1 ÖLÜ

Çorum'da sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Kazada sürücü Uğur Taşağil öldü.

Kaza, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Aşık Mahsuni Şerif Parkı Mevkii'nde meydana geldi. Uğur Taşağil yönetimindeki 19 TF 069 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirince araç yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle elektrik direği devrildi. İhbar üzerine bölgeye 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Araç içerisinden çıkarılan yaralı sürücü ambulans ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Taşağil, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamıyarak öldü. Taşağil'in mobilya imalatında çalıştığı belirtildi. Polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

SAKARYA'DA OTOMOBİL BARİYERLERE ÇARPTI: 6 YARALI

Sakarya'nın Geyve ilçesinde, sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobilin bariyerlere çarpması sonucu 6 kişi yaralandı.

Kaza, D-650 Karayolu Alifuatpaşa Mahallesi Mevkii'nde meydana geldi. Adapazarı yönüne giden Anıl Çırak yönetimindeki 11 DK 832 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu önce yolun sağındaki bariyerlere daha sonra ise yolun solundaki bariyerlere çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Anıl Çırak, Canan Kula, Hatice Çırak, Ayşe Çırak, Esma Kaptan ve 1 çocuk yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Geyve Devlet Hastanesi, Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SARIOĞLAN'DA TRAFİK KAZASI: 5 YARALI

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde sürücünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil takla atarak karşı şeride geçti. Kazada otomobil içinde bulunan 5 kişi ağır yaralandı.

Kayseri-Sivas karayolunun 45'inci kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, direksiyon kontrolünü yitiren 41 yaşındaki Ahmet Güçlü yönetimindeki 38 HK 127 plakalı otomobil refüje çarparak takla attı ve yolun karşısındaki şeride geçti. Kazada aynı araçta bulunan 30 yaşındaki Birgül Güçlü, 52 yaşındaki Mehmet Güçlü, 50 yaşındaki Emine Güçlü, 45 yaşındaki Nazime Uçar ile Havanur Uçar ağır yaralandı. Çevrede bulunanların ihbarı üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Gelen sağlık ekipleri yaralıları çeşitli hastanelerde tedavi altına aldı.

MARAŞ'TA HAFİF ARAÇ UÇURUMA YUVARLANDI: 4 YARALI

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, kontrolden çıkıp uçuruma yuvarlanan hafif ticari araçtaki 4 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Çiğşar Mahallesi'nde meydana geldi. Atabay Tanç yönetimindeki 80 KL 674 plakalı hafif ticari araç, Kabacalar Mevkii'nde sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirnesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Çam ağacına çarparak duran aracın sürücü Atabay Tanç ile Atakan Tanç, Fatih Acar ve Naciye Aslan yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulaslarla Andırın Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Naciye Aslan, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

MANİSA'DA KAMYONET, OTOMOBİLLE ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ 2 YARALI

Manisa'nın Akhisar ilçesinde şerit ihlali yapan pick-up kamyonet ile otomobil çarpıştı, 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında, Akhisar İlçesi girişindeki, Yeni Garaj Mevkii'nde meydana geldi. Akhisar'dan Balıkesir yönüne giden 52 yaşındaki Mehmet Şahin, yönetimindeki 45 HB 2545 plakalı pick-kamyonetin direksiyon kontrolünü yitirdi. Kontrolden çıkan kamyonet karşı şeride geçerek Kahraman Fatih Ege yönetimindeki 45 YA 5070 plakalı otomobile çarptı. Otomobil sürücüsü Ege, kaza yerinde öldü, kamyonet sürücüsü Mehmet Şahin ile yanında bulunan 22 yaşındaki Şahin Kaya yaralandı. Yoldan geçen diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ekibinin olay yerindeki ilk müdahale ardından 2 yaralı Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaralıların, sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi. Otomobil sürücüsü Ege'nin cesedi savcı ve polisin olay yerindeki incelemeleri ardından aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul dahil 4 kentte kuvvetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

Çin'de bir robot yazılı tıp sınavından geçer not aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa