19 Kasım 2017 08:37
Son Güncellenme Tarihi: 19 Kasım 2017 11:07

Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamını yitiren Naim Süleymanoğlu cenaze töreninin ardından Edirnekapı Mezarlığına defnedildi.

Paylaş

Olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde öğle namazına mateakip cenaze namazı kılındı. Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi için camii çevresinde erken saatlerden itibaren tedbir alındı. Sokaklar Naim Süleymanoğlu'nun posterleriyle donatıldı. 

Cenaze törenine çok özel bir isim de katıldı. Naim Süleymanoğlu'nun aktif sporculuğunda en büyük rakibi olan Yunan Halterci Valerios Leonidis de oradaydı. Leonidis'e, Dünya Şampiyonu Milli halterciler Sunay Bulut ve Halil Mutlu eşlik etti.

BAŞBAKAN YILDIRIM CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Naim Süleymanoğlu cenazesi

Naim Süleymanoğlu'nun bugüne kadar hiçbir sporcunun kıramayacağı rekorları kırmış, bir efsane kahraman sporcu olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, " 46 rekor kıran bir sporcumuz. Öyle ki, ağırlığının üç katı fazlasını bir seferde kaldırarak,erişilemeyecek bir rekoru da kırmıştır, 80 milyonun göğsünü de kabartmıştır. Genç yaşta kaybettiğimiz milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. 

DAVUTOĞLU DA CENAZEYE KATILDI

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da cenazeye katılan isimler arasındaydı. Davutoğlu, “Bütün gönül coğrafyamızın, Bulgaristan'daki soydaşlarımızın başı sağolsun. Taziyelerimizi hem ailesine, hem milletimize arz ediyoruz” dedi. 

CHP TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

Cenazeye siyaset ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. CHP'yi temsilen Engin Altay, Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce cenaze törenine katıldı. 

SPOR DÜNYASI DA CENAZEDEYDİ

Spor dünyasından da Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar gibi isimler son görevlerini yerine getirmek için camiideydi. 

SPOR BAKANI BAK:HER ÜLKEYE NASİP OLMAZ

Cenazeye ilk gelen isimlerden biri  Spor Bakanı Osman Aşkın Bak oldu. Spor Bakanı Bak, " Türk sporu için çok acı bir gün. Milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu'nu kaybetmenin acısıyla karşı karşıyayız" dedikten sonra " Dün doktoru haberi bize bildirdi. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber Rize'de kongredeydik. Tedavi sürecinde hep takip etti Sayın Cumhurbaşkanımız. Böylesine önemli bir sporcuya sahip olmak her ülkeye nasip olmaz" diye konuştu. 

BARCELONA'DAN MESAJ

İspanya'nın güçlü ekiplerinden Barcelona, dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kulübün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Biri 1992 Barcelona olmak üzere üç kez olimpiyat şampiyonu ve sayısız dünya rekorunun sahibi 'Cep Herkülü' halterci Naim Süleymanoğlu aramızdan ayrıldı. Huzur içinde uyusun" denildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Süleymanoğlu Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mezarlıktaki törene, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Süleymanoğlu'nun ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bakan Osman Aşkın Bak da, Naim Süleymanoğlu'nun mezarına toprak attı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

TBMM Başkanı yeniden İsmail Kahraman oldu

SONRAKİ HABER

Ege Denizi’nde 4.2'lik deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...