19 Kasım 2017 08:03

Nijerya ilk kez kadın kızakçılarla Kış Olimpiyatlarında

Nijerya kadın kızak takımı, 2018 Kış Olimpiyatları'na katılma hakkı elde ederek ülke spor tarihinde bir ilke imza attı.

Paylaş

Nijerya’nın kadın kızak takımı 2018 Kış Olimpiyatları’na katılma hakkı elde etti. Sporcuların bu başarısı, Nijerya’nın tarihinde ilk kez Kış Olimpiyatlarında temsil edilmesi anlamına geliyor.

Seun Adigun, Ngozi Onwumere ve Akuomo Omega, Utah, Whistler ve Calgary’deki 5 yarış sonucu şubat ayında Pyeongchang, Güney Kore biletini aldı.

2012 Londra Olimpiyatları 100 metre engelli yarışında mücadele eden Seun Adigun, geçtiğimiz yıl Olimpiyat elemesi yarışlarını finanse edebilmek için bir kampanya düzenlemiş ve 75 bin dolar toplamıştı. 30 yaşındaki sporcu ESPN’e yaptığı açıklamada elde ettikleri başarının Nijerya sporu için büyük bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Nijerya Kızak ve Skeleton Federasyonu Başkanı Solomon Ogba ise “Onların mücadelesi ilham verici, umarım Nijeryalıların bu başarının hakkını verir” dedi.

Bir başka Nijeryalı Simidele Adeagbo da Kış Olimpiyatları’nda skeleton yarışlarına kalabilme mücadelesi veriyor.

'COOL RUNNINGS'

Nijerya gibi sıcak bir iklimi olan ve köklü bir kış sporları geçmişi bulunmayan Jamaika'nın erkek kızak takımı 1988'de Kış Olimpiyatları'na kalmış ve bu başarı büyük ses getirmişti. 1993'teki Cool Runnings filmi, Jamaika erkek kızak takımının başarılarından ilham alarak çekilmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeğenine tecavüz etmekle suçlanan imam tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliği, tüm LGBTİ etkinliklerini süresiz yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...