18 Kasım 2017 21:24

AC/DC'nin kurucularından Malcolm Young yaşamını yitirdi

Efsane müzik grubu AC/DC'nin hem gitaristi hem de kurucularından olan Malcolm Young 64 yaşında hayatını kaybetti.

Paylaş

Efsane rock grubu AC/DC'nin gitaristi Malcolm Young 64 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü gitarist, uzun süredir demans hastalığıyla mücadele ediyordu.

Young'ın ölüm haberini ailesi duyurdu. 1953'te Glasgow'da doğan Malcolm Young, 10 yaşındayken ailesiyle birlikte Avustralya'ya taşınmış, 2014 yılında kendisine demans teşhisi konmuştu.

AC/DC grubu ise Malcolm Young ve kardeşi Angus Young tarafından 1973'te kuruldu. 1975'teki High Voltage albümünden 2014'teki Rock or Bust'a kadar albüm satış rakamları 200 milyonu geçti. AC/DC albümleri sadece ABD'de 71 milyon satış rakamlarına ulaştı.

MALCOLM YOUNG KİMDİR?

6 Ocak 1953 doğumlu olan Malcolm Mitchell Young, ailesiyle 1963 yılında Avustralya’nın Sidney şehrine göç etti. Ağabeyi George Young’ın 1960’ların ikinci yarısında grubu The Easybeats ile ülkede kazandığı büyük başarı onu gitar çalmayı öğrenmeye teşvik etti. Erken yaşta okulu bıraktı. Malcolm ilk olarak T-Rex ve Rolling Stones şarkıları çalan The Velvet Underground grubuna katıldı.

AC/DC’yi 1973’ün Ocak ayında kardeşi Angus ile birlikte kurdu. Grup 1976 yılında İngiltere’ye taşındı ve art arda albümler yayınlayıp, turnelere çıktı. 1980 yılında solist Bon Scott’un alkol zehirlenmesinden ölmesinin ardından bugüne kadar en çok satan albümleri Back in Black’i piyasaya sürdüler.

Alkol bağımlılığının üstesinden gelmek için 1988'deki “Blow Up Your Video” turnesinin ABD ayağına katılmadı. Yokluğunda yerini yeğeni Stevie Young doldurdu.

2014, nisan ayında ciddi sağlık problemleri yaşayan Young’un Demans rahatsızlığına yakalandığı belirtilmişti.

 

 

(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan İsmet Yılmaz: Ders süreleri kısaltılmalı

SONRAKİ HABER

Günay Karakuş resimlerinde Ekinoks güncesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...