18 Kasım 2017 21:11

Bakan İsmet Yılmaz: Ders süreleri kısaltılmalı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, daha etkin öğretim için ders sürelerinin kısaltılması gerektiğini söyledi ve sordu: 'Beni 40 dakika dinler misiniz?'

Paylaş

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile birlikte Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir açılış törenine katıldı. Yılmaz burada yaptığı konuşmada okullarda ders sürelerinin kısaltılması gerektiğini vurgulayarak "Beni 40 dakika dinler misiniz? Daha etkin öğretim için ders sürelerini kısaltmalıyız” dedi.

Yılmaz konuşmasında "Beni 40 dakika dinler misiniz? O zaman ben de diyorum ki; 40 dakika bir ders süresiydi, ama şimdi bilim çağında, teknoloji çağında artık öğrenme süreleri kısaldı. 40 dakikada öğrenciler dikkatlerini bir noktaya odaklayamıyor. Bu ders süresini biraz kısaltmak lazım. Daha etkin öğretim için ders sürelerini kısaltmalıyız" ifadelerini kullandı.

Öğrenme sürelerinin kısaldığını savunan Yılmaz, "Artık öğrencilerin dikkatlerini 40 dakika aynı yönde tutmakta zorlanıyoruz. Dolayısıyla bir kaç sefer de söyledim. Gerçekten bu ders süresini biraz kısaltabilmek lazım. Daha etkili şekilde çocuklara bilgileri aktarabilmek için." dedi.

BAKAN ÖZLÜ: TEKNOLOJİYİ KULLANACAĞIZ AMA TEKNOLOJİ BAĞIMLISI OLMAYACAĞIZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, teknolojiye bağımlı olmamak gerektiğini söyledi. Bilim ve teknolojide ilerlemek için kitap okumanın zorunluluk olduğunu ifade eden Bakan Özlü, şöyle konuştu:

"Teknolojiyi kullanacağız, ama teknoloji bağımlısı olmayacağız. Eğer biz bilimde ve teknolojide ilerleyeceksek, okumak zorundayız. Bilmeliyiz ki teknolojik aletler, kitapların alternatifi değildir. Unutmamalıyız ki kitaplar olmasa, okuyan beyinler olmasa, ne bilimde ilerleyebiliriz, ne teknolojinin gerçek anlamını yakalayabiliriz. O yüzden telefona, tablete ya da bilgisayara ayırdığımız zamandan çok daha fazlasını kitaplara ayırmalıyız. İcatlara giden yol meraktan, hayal dünyasından geçer. O hayal dünyasının kapılarını ise ancak kitaplar açabilir."

ÖNCEKİ HABER

Zimbabve'de iktidar partisi Mugabe'yi görevden aldı

SONRAKİ HABER

AC/DC'nin kurucularından Malcolm Young yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...