18 Kasım 2017 20:33

ABD'de gökyüzüne penis çizen savaş pilotlarına soruşturma

ABD’de bir savaş uçağının gökyüzüne penis çizmesiyle ilgili uçuş ekibine soruşturma açıldı: 'Bunun eğitim değeri sıfır, uçuş ekibi hesabını verecek'

Paylaş

ABD’de Washington eyaletine bağlı Okanogan County üzerinde bir savaş uçağının gökyüzüne penis çizmesiyle ilgili olarak Whidbey Island Donanma Hava Üssü’nden açıklama geldi. Üssün sözcüsü Thomas Mills, pilotların bu eyleminin ‘kesinlikle kabul edilemez’ olduğunu belirtti. Uçuş ekibiyle ilgili soruşturma da başlatılırken, Sözcü Mills penis şeklinin Boeing EA-18G Growlers uçağıyla çizildiği bilgisini verdi.

BBC’ye konuşan Sözcü Thomas Mills “Donanmanın bakışına göre biz mürettebatımızı en yüksek standartlara göre belirleriz ve bu kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu. Mills, “Bunun eğitim değeri sıfır ve uçuş ekibi bunun hesabını verecek” diye devam etti.

ABD hava sahasındaki uçuş kurallarını düzenleyen Federal Havacılık İdaresi ise bu manevranın herhangi bir güvenlik riski oluşturmadığı yorumunu yaparken, olaya “Biz etik kurallarının kontrolünden sorumlu değiliz” yorumunu yapmakla yetindi.

Gökyüzündeki şekli görenlerden Romone Duran ise Seattle Times’a “Alttan daireler çizerken ne olduğunu anladım ve gülmeye başladım” dedi. KREM 2 televizyonuna konuşan bölge sakinleri ise gökyüzünde gördüklerini çocuklarına açıklamakta güçlük çektiklerini anlattı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak: BBC Türkçe

ÖNCEKİ HABER

Yılın ilk 5 ayında 182 çocuk istismara maruz kaldı

SONRAKİ HABER

Zimbabve'de iktidar partisi Mugabe'yi görevden aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...