04 Ağustos 2012 09:16

Ciddi ciddi geliyor: tek-çift plaka formülü

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul trafiğine getirilecek yeni düzenlemeleri anlattı.Belli günler, plaka numarasının son hanesi tek, belli günler de çift olanların trafiğe çıkışına izin verilecek. Şehir merkezine girişler de Londra gibi ücretli olacak. Otopark fiyatları çok yükseğe çekilecek.Fatih Sultan Mehm

Ciddi ciddi geliyor: tek-çift plaka formülü
Paylaş

Belli günler, plaka numarasının son hanesi tek, belli günler de çift olanların trafiğe çıkışına izin verilecek. Şehir merkezine girişler de Londra gibi ücretli olacak. Otopark fiyatları çok yükseğe çekilecek.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün bakıma alınmasıyla birlikte İstanbul’un trafik problemi yeniden tartışılmaya başlandı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım giderek artan İstanbul’un trafiğinin çözüme kavuşturulması için ABD ve İngiltere benzeri tedbirlerin alınabileceğini bildirdi: “Mesela tek çift diye plaka uygulamasına gidilebilir, metropollere giriş yasağı konulabilir. Ya da çok yüksek ücretli park uygulamasına geçilerek buralara giriş-çıkış azaltılabilir. Marmaray, 3. köprü ve raylı sistemlerin devreye girmesiyle trafik hafifler ama çözülmez.”
 Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım, “Çalışmaların yüzde 60’ı tamamlandı. Yüzde 40’ı da 30 Ağustosa kadar tamamlanacak” dedi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Hayvandan sonra sıra insanda

SONRAKİ HABER

Kültür Sanat Sen’den ODTÜ Senatosu’na destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...