18 Kasım 2017 07:04
Son Güncellenme Tarihi: 18 Kasım 2017 15:24

Lübnan Başbakanı Hariri: Birkaç güne Beyrut’a döneceğim

Fransa’ya ulaşan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la görüşmesinin ardından birkaç güne Beyrut’a döneceğini açıkladı.

Paylaş

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un daveti üzerine, ailesiyle birlikte Fransa’ya ulaştı. Macron Elysee Sarayında Hariri ve ailesiyle öğle yemeği yedi. Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la görüşen Hariri, birkaç gün içinde Lübnan’a döneceğini söyledi.

Macron, Hariri ve ailesini dün birkaç günlüğüne Paris’e davet etmişti. Macron, BM İlkim Konferansı için bulunduğu Bonn’da yaptığı açıklamada bunun bir siyasi sığınma daveti olmadığını vurgulamıştı.

Hariri, 4 Kasım’da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da bulunduğu sırada yaptığı sürpriz istifa açıklamasının ardından hafta başında ilk kez konuşmuş ve yakında ülkesine geri döneceğini söylemişti. Suudi Arabistan'da zorla tutulduğu iddialarını reddeden Hariri, Hizbullah'ın gelecekte bölgedeki sorunlara karışmaması durumunda istifasını geri çekebileceğini belirtmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Hariri'nin istifasını henüz resmen kabul etmedi. Lübnanlı yetkililere göre 47 yaşındaki Hariri, Suudi Arabistan'da kendi rızası dışında tutuluyor. Hariri, istifa açıklamasına kendisine karşı bir suikast düzenlenmesi riski bulunduğunu gerekçe olarak göstermişti.

Bu gelişmenin ardından derin bir siyasi krize sürüklenen Lübnan'ın, Tahran ve Riyad arasındaki bölgesel iktidar mücadelesinin arasında kaldığı ve Hariri'nin istifaya zorlandığı yönünde spekülasyonlara yol açmıştı.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Katalan lider Puigdemont iadesine ilişkin karar ertelendi

SONRAKİ HABER

Liseli Helin'i öldüren Mustafa Yetgin için müebbet istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa