18 Kasım 2017 05:14

İhraç edilen kadınlar: 25 Kasım’da tek ses olalım

İzmir’de KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi kadınlar, 25 Kasım'da kadınları tek ses olmaya çağırdı.

Paylaş

İktidarın emekçileri açlıkla terbiye etmeye çalışarak mücadeleden vazgeçiremeyeceklerini belirten ihraç edilen kamu emekçisi kadınlar, 25 Kasım'da kadınları tek ses olmaya çağırdı. 

İzmir'de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) toplam 28 kadın kamudan ihraç edildi. Kadınlar, ihraç edilse de yaşamlarını yaptıkları üretimle sağlamayı sürdürdü. 

İhraç edilen kadınlar, yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne çağrı yaptı. 

‘TEK SES OLALIM’ 

Bir gece yarısı sebepsiz bir şekilde ihraç edildiklerini söylen 20 yıllık öğretmen İlknur Alçelik Akikol, iktidara boyun eğmediklerini söyledi. İktidarın kadınları ve kamu emekçilerini biat ettirmek için saldırdığını belirten Akikol, son bir yıl içerisinde başka işlerde çalışarak ayakta durduklarını söyledi. Sendikal çalışmalarını aksatmadan işlerine geri dönmek için sokaklardan taleplerini duyurmaya çalıştıklarını dile getiren Akikol, iktidarın emekçileri açlıkla terbiye etmeye çalışarak mücadeleden vazgeçiremeyeceklerini ifade etti. 25 Kasım’da kamu emekçilerine yönelik yapılan şiddete karşı da sokaklarda olacaklarını dile getiren Akikol, "Birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece şiddetin her boyutuyla başa çıkacağız. Tüm kadınları bu anlamda tek bir ses olmaya çağırıyorum" dedi. 

‘HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ’

İhraç edildikten sonra sadece kamu emekçisi değil, tüm kesimlerle birlikte dayanışma içerisinde bulunduklarını söyleyen Ebru Dinçer Metin de, bu sayede ayakta kaldığını dile getirdi. Türkiye'nin her yerinde dayanışmayı arttırarak güç üstüne güç kazandıklarını belirten Metin, kadın emeği üzerinden işten atılmayan tüm kadınlarla birlikte İzmir'in çeşitli yerinde stantlar açtıklarını söyledi. İşten çıkarılmaları “kadına yönelik şiddetin bir boyutu” şeklinde değerlendiren Metin, OHAL döneminde artan hak ihlallerini hatırlatarak, “25 Kasım’a girerken hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Bu şiarla bu yıl alanlarda olacağız. İktidara geri adım attırmak, gördüğümüz şiddeti durdurmak, erkek devlet şiddetini geriye döndürmek için birlikte olmaya ihtiyacımız var. Bundan dolayı 25 Kasım’da tüm kadınlar birlik olmalı" dedi. 

'25 KASIM’DA DAYANIŞMAYA’

İhraç edilen kamu emekçisi Çise Atalay ise, Türkiye'de kadın olmanın sorun olduğunu, iktidarın politikalarıyla eril zihniyetin saldırıya geçtiğini belirtti. Kadınların her türlü şiddet karşısında boyun eğmediklerini ve üstesinden geldiklerini ifade eden Atalay, "Tüm kadın arkadaşlarımız birbirimize destek olarak zorlukları aşmaya çalışıyoruz" dedi.  Atalay, tüm kadınları 25 Kasım’da dayanışmaya çağırdı. (İzmir/MA) 
 

ÖNCEKİ HABER

‘Seçim ittifakı için teknik çalışmalar başladı’ iddiası

SONRAKİ HABER

'14 Temmuz' Cenevre’de izleyiciyle buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa