17 Kasım 2017 23:08

‘Gluten yok hayat var’ diyenler Maltepe’de buluşuyor

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, 2. Ulusal Çölyak ve Gluten Duyarlılığı paneline ev sahipliği yapacak.

Paylaş

Maltepe Belediyesi, 2. Ulusal Çölyak ve Gluten Duyarlılığı paneline ev sahipliği yapacak. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlikte, ilgili firmalar kuracakları stantlarda yurttaşlara, glutensiz ürünler de ikram edecek.  

Türkiye’nin çölyak dostu belediyesi Maltepe Belediyesi, ikinci kez çölyaklıları ve çölyak dostlarını buluşturacak. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılacağı etkinlikte, Glutensiz Hayat Derneği Başkanı Tülin Ünal, Glutensiz Hayat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İlknur Şengül Akbulut, Gastroenterolog Yrd. Doç. Dr. Hakan Güveli, Antalya Çölyak Derneği Başkanı Hakan Yılmaz, Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Doğan ve Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan ile çölyaklılar ve çölyak dostları yer alacak. Sanatçı Ufuk Eral’ın “Fotoğraflarla Glutensiz Hayat” slaytlarının da yer alacağı etkinlikte, Füsun Batum’un yönetimindeki Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ve pop sanatçısı Hakan Ergün de bir konser verecek.

‘GLUTEN YOK HAYAT VAR’

“Gluten Yok Hayat Var” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, çölyak ve glutensiz beslenme konusunda genel bir bilgilendirme yapılacak. Glutensiz hayat hakkında merak edilen soruların da yanıt bulacağı etkinlikte, Tülay Düztaş’ın açılış konuşmasının ardından Dr. İlknur Şengül Akbulut’un moderatörlüğünde bir panel düzenlenecek. Panelde Gastroenterolog Yrd. Doç. Dr. Hakan Güveli bir sunum yapacak. Ayrıca Türkiye’deki çölyak derneklerini temsilen Şanlıurfa Çölyak Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Doğan ve Manisa Çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan,  TBMM’de devam eden Çölyak Araştırma Komisyonu hakkında bilgi verecek. Etkinlikte çölyak ve çölyak dostları, komisyona iletilmesini istedikleri soruları da belirleyecek. Etkinlik öncesinde de Glutensiz Hayat Derneği çölyaklılara ve gluten duyarlılığı olanlara rozet takacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batının gözü eski sömürgelerinde

SONRAKİ HABER

'Tescilli yapılar yıkılıyor': Sur böyle mi Toledo yapılacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa