17 Kasım 2017 22:40

Dostlar Korosu bugün sahnede

Ruhi Su Dostlar Korosu, bugün saat 20.00’de Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi bünyesinde konser verecek.

Paylaş

1975 Yılında Dostlar Tiyatrosu etkinlikleri bünyesinde Ruhi Su ile bir araya gelen Dostlar Korosu, ilerleyen yıllarda, Ruhi Su yönetiminde “El Kapıları”, “Sabahın Bir Sahibi Var” ve “Semahlar” eserlerine ses verdi. Yurt içindeki konserlerde izleyicinin karşısında Ruhi Su ile birlikte yerini aldı.

Aradan geçen yıllar sonrasında, Ruhi Su ile birebir çalışan, onun engin ve derin birikimini özümseyen 12 korist tekrar bir araya geldi ve edinmiş oldukları Ruhi Su disiplini ile 2014 Yılından bu yana, güncel koşullarda çalışmalarına devam ediyor.

2017 Yılının sonlarına doğru gelinirken, Dostlar Korosu İlk koristleri, bu kez, izleyicinin karşısına “Ruhi Su’dan Bize Bizden Zamana” isimli Uzunçalarla (LP) ve CD ile çıkıyor.

Ruhi Su’nun uzunçalarlarının form ve içeriğine sadık kalarak. “Değerli olan kaybolmaz.” inancıyla, yılların birikimini son üç yılda yoğunlaştırarak ve türküleri olanca içtenliği ile yorumlayarak...

“Ruhi Su’dan Bize Bizden Zamana”, Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Anonim Türkülerin Ruhi Su duyarlılığı ile bütünleştiği bir çalışma... Ruhi Su ile gerçekleştirilen çalışmalarda kayıt altına alınmamış olan türkülere de yer verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

4 gündür kendisinden haber alınamayan kadın: Uyuyakalmışım

SONRAKİ HABER

Batının gözü eski sömürgelerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...