17 Kasım 2017 21:29

Bülent Arınç: Hedef Erdoğan'sız ve AK Partisiz bir 2019

Bülent Arınç, 'FETÖ’den tutuklanan Mustafa Türk'le ilgili açıklamasında '15 Temmuz öncesi Gülen’i sevip saymayan insan bulmak neredeyse imkansız' dedi

Paylaş

Eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da 'FETÖ’den tutuklu bulunan 81 yaşındaki Mustafa Türk'le ilgili kendisine, "Arınç’ın vicdanı kendisini çok iyi tanıdığı Türk’ün hapiste kalmasına el veriyor mu?" diye soran CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na yanıt verdi. Açıklamayı Twitter hesabı üzerinden yapan Arınç, "Darbeyle uzaktan yakından ilgisi ve alakası olmayan Mustafa Türk’ün 15 Temmuz öncesi Gülen’i sevip sayması ve sadece öncülük ettiği eğitim faaliyetlerine kendi imkanları dahilinde destek vermesi suç ise, bu ülkede bu suça ortak olmamış insan bulmak neredeyse imkansızdır!" dedi.

Arınç'ın açıklamasından ilgili bölüm şöyle:

"15 Temmuz öncesi için kendisinin Fethullah Gülen’i sevdiğine, saydığına şehadet ederim! Ve yine şehadet ederim ki, 40 yıllık tanışıklığımız süresince, kendisinin en ufak bir kötülüğüne, devlete ve millete karşı su-i kastına şahit olmadım! Kendisi hakkında kimseden en ufak kötü bir söz de duymadım! Darbeyle uzaktan yakından ilgisi ve alakası olmayan Mustafa Türk’ün 15 Temmuz öncesi Gülen’i sevip sayması ve sadece öncülük ettiği eğitim faaliyetlerine kendi imkanları dahilinde destek vermesi suç ise, bu ülkede bu suça ortak olmamış insan bulmak neredeyse imkansızdır!"

'HEDEF, DARBE İLE ALAKASI OLMAYAN İNSANLARA ATF-I CÜRÜMDE BULUNUP MAĞDURİYET OLUŞTURMAK'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in "Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor" sözlerini hatırlatan Arınç, şunları ifade etti:

"82 yaşında, çok ciddi sağlık sorunları olan ve başkasından yardım almadan hareket edemeyen yaşlı bir insanı tutuklu yargılayan ve ellerini kelepçeleyen irade, milletin iradesi değildir. O irade, hukuk siyasetin köpeğidir diyen ve Mustafa Türk örneğindeki gibi mağduriyetlere yol açan hukuksuz yargı süreçleri için, büyük bir sevinçle, Türk yargısı son 50 yılın altın devrini yaşıyor diyenlerin iradesidir. Geldiğimiz şu noktada lafı sağa sola eğip bükmeye hiç gerek yok! O iradenin nihai hedefi, alçak bir darbe teşebbüsünü bahane ederek, darbe ile uzaktan yakından alakası olmayan insanlara atf-ı cürümde bulunup mağduriyetler oluşturmak, 2019'da siyaseti Erdoğan'sız ve AK Parti'siz dizayn etmek ve nihayetinde arzuladıkları 'rövanşa' erişmektir!"

'KİMSEMİM CÜRMÜNÜ, SORUMLULUĞUNU YÜKLENECEK DEĞİLİM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'ye 'oyun oynandığını' savunan Arınç, "Şahsen bu oyunu görmediğim, Bu planı bilmediğim sanılmasın! Ve fakat iş o ki, bu planın nihai hedefindeki insanlar bu oyunu göremiyor, bu planı bozmak için adım atamıyorsa, onun sorumlusu ben değilim! Ve kimsenin cürmünü, sorumluluğunu yüklenecek de değilim" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazoz, meyve suyu ve limonataya da ÖTV geldi

SONRAKİ HABER

4 gündür kendisinden haber alınamayan kadın: Uyuyakalmışım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...