Ege’de işçiler yönetimi bir kez daha uyardı

Ege Üniversitesi’nin 54 işçiyi işten çıkarma kararına karşı işçiler eylemliklerine devam ediyor.

17 Kasım 2017 13:52
Paylaş

Ege Üniversitesi yönetiminin bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek yapacağı yeni ihalede 54 işçinin işten çıkartılması ve maaşları düşürme kararı alması üzerine işçiler eylemliklerine devam ediyor. Örgütlü oldukları DİSK Genel İş Sendikası İzmir 7 Nolu Şube’nin çağrısı ile bir araya gelen işçiler kampüs girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya sendikanın örgütlü olduğu Bornova Belediyesi işçileri, Genel İş 2 Nolu Şube üyesi işçiler, DİSK’e ve KESK’e bağlı sendika yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, üniversite öğrencileri ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’de katılarak destek verdi. 

“Yaşasın örgütlü mücadelemiz” , “Ege kampüs işçisi yalnız değildir” , “Ege üniversitesi işçilerinin haklı davasında sonuna kadar yanındayız. Mücadeleniz mücadelemizdir” ve “Öğrenciler işçilerin yanındadır” pankartları açılarak sık sık, “Direne, direne kazanacağız” , “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları atıldı. 

Ege Üniversitesi

Basın metnini okuyan Genel İş İzmir 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, planlanan durum gerçekleştiği taktirde 54 işçinin işsiz kalacağını belirterek, “Yeterince zor şartlarda büyük özveri ile düşük ücretlerde çalışan işçimiz, şimdi birde işten çıkarılması ve ücretlerinin daha da düşürülmek istenmesi ile karşı kaşıya kalmıştır. Bütçesel sorunları sebebi işçiler olmadığı gibi, bu sorunların işçi arkadaşlarınızın işten çıkarılması ve ücretlerinin düşürülmesini ile sonlanamayacağı ortadadır. Sebep ne olursa olsun faturanın işçi arkadaşlarımıza çıkarılması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

‘EYLEMLİKLERİMİZ DEVEM EDECEK’

Daha önceki yaptıkları eylemlikleri hatırlatan Köroğlu, işçilerin lehine herhangi bir sonuç alınmadığını söyleyerek, “Ege üniversitesi yönetimini bir kez daha uyarıyoruz. Hiçbir işçi arkadaşımızın iş akdinin sonlanması ve ücretlerini düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Üniversite yönetimi bu planlamasından vazgeçmediği takdirdi hizmetten gelen gücümüzü durdurmak dahil olmak üzere, eylemliklerimizi devam ettireceğiz” dedi.  
Daha sonra söz alan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise, işçilerin uzun süre çalışıp zaten emeğinin karşılığını alamadığını ifade ederek, “Buradan rektöre sesleniyorum. Rektör bilsin ki bu işin sonunu buluncaya kadar parlamentoda işçilerin sesi olacağım” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Trabzon'da cami inşaatında göçük: Ölü ve yaralılar var

SONRAKİ HABER

Osman Kavala’nın avukatlarından Sabah’a suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...