17 Kasım 2017 13:36

Danimarka’da seçim öncesi AKP temizliği mi?

Danimarka'da yapılacak belediye seçimlerinde SDP içinde yer alan ve AKP ile yakın ilişkide bulunan 3 lobicinin parti ile ilişkileri sorgulanıyor.

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Danimarka’da 21 Kasım günü yapılacak belediye seçimleri öncesi Sosyal Demokrat Parti içinde yer alan AKP’nin lobicilerinin tasfiyesi hız kazandı.

Eylül ayında Furesö Belediye Meclis üyesi Nesliha Dikşan ve Silkeborg Belediye Meclis üyesi Mustafa Kellegöz’ün Sosyal Demokrat Parti’den istifaya zorlanmalarının ardından sıra şimdi de AKP ile yakın ilişkide bulunan 3 lobicinin parti ile ilişkileri sorgulanıyor.

Weekendavisen gazetesi, Sosyal Demokrat Parti’nin Türkiye politikasıyla çelişen ve Erdoğan’ı destekleyen seçilmiş politikacıları mercek altına aldı.

Roskilde Belediye Meclis üyesi Tuncer Yılmaz aynı zamanda Ayasofya Camii’yi yöneten Roskide Kültür Derneği’nin yöneticisi. Haberde camide görev yapan imamların Türk Hükümeti tarafından tayin edildiği ve maaşlarını Türk devleti tarafından ödendiği ve Türk Hükümeti ve Erdoğan’ın yurt dışındaki kolları olarak çalıştıkları iddia edildi. Gazetenin Erdoğan hakkındaki sorularını açıklamaktan kaçınan Yılmaz, Erdoğan’ın Türkiye’yi daha da demokratikleştirdiğini ama bazı yanlışlıklar yaptığını söylemekle yetindi. 

Erdoğan için ajitasyon yapmanın Sosyal Demokrat Parti’nin tüzük ve değerleriyle bağdaşmadığını söyleyen partinin Genel Sekreteri Jan Juul Christenssen, partinin yerel yöneticileri ile konuyu görüşeceğini ve açıklama isteyeceğini belirtti. 

Eylül ayında da Furesö Belediye Meclis üyesi ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Yönetim Kurulu üyesi  Nesliha Dikşan ile Silkeborg Belediye Meclis üyesi Mustafa Kellegöz, AKP ve Erdoğan destekçisi oldukları için partiden uzaklaştırılmıştı. AKP ve UETD ile yakın ilişkisi olan  İshöj Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seyit Özkan istifaya zorlanmıştı. 

ÖNCEKİ HABER

Hava pazartesiden (20 Kasım 2017) itibaren soğuyor 

SONRAKİ HABER

Eski Sputnik çalışanları: Tehdit ediliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...