04 Ağustos 2012 05:58

Yanan 3 çocukla ilgili şok otopsi raporu!

Almanya’nın Dortmund kentinde dün sabah saat 05:00 sırlarında Tüfekçi ailesinin Fichte caddesinde bulunan evinde çıkan yangında hayatlarını kaybeden Mustafa, Zilan ve Mehmet adlı çocukların yangın öncesi şiddete kurban gittikleri bildirildi.Dortmund eyalet savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ortak y

Yanan 3 çocukla ilgili şok otopsi raporu!
Paylaş

Almanya’nın Dortmund kentinde dün sabah saat 05:00 sırlarında Tüfekçi ailesinin Fichte caddesinde bulunan evinde çıkan yangında hayatlarını kaybeden Mustafa, Zilan ve Mehmet adlı çocukların yangın öncesi şiddete kurban gittikleri bildirildi.
Dortmund eyalet savcılığı ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, dün akşam geç saatlere kadar süren otopsi çalışmalarının sonuçlandığı, yangın sırasında hayatlarını kaybeden Mustafa ve Zilan’ın yangın öncesinde şiddete kurban gittiği kaydedildi. Açıklamada yangın çıkmadan önce çocukların hayatlarını kaybettiği ifade edildi.
Dün yapılan açıklamada, savcılık, otopsi yapılan 10 yaşındaki Mehmet’in yangından değil, şiddete maruz kalarak öldüğünün belirlendiğini açıklamıştı.
Savcılık, çocukların yaralanmaların niteliği ve boyutu konusunda soruşturmanın taktiği açısından şimdilik daha fazla açıklama yapmak istemediklerini ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.
Dortmund’da dün sabah erken saatlerinde çıkan yangında hayatlarını kaybeden üç çocuğun babası Muharrem Tüfekçi’nin bundan önce aynı binanın son katında oturduğu, burada da geçen şubat ayının sonunda bir yangın çıktığı, yangını çocukların ateşle oynarken çıkardıkları sonucuna varıldığı açıklanmıştı.
Tüfekçi ailesinin bundan bir yıl önce Wuppertal’dan Dortmund’a taşındığı öğrenildi. Ailenin tanıdıkları, çocukların öz annelerinin, en küçük çocuğu Mustafa’nın doğmasından kısa bir süre öldüğünü anlattılar.
Savcılığın dünkü açıklamasında, baba Muharrem Tüfekçi’nin sorgusundan sonra serbest bırakıldığı, kendisinin olayla ilgisinin olmadığı bildirilmişti. Bulgaristan vatandaşı olduğu söylenen Tüfekçi’nin bayan arkadaşının sorgusunun devam ettiği ifade edilmişti. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de uçaksavar ve mühimmatı bulundu iddiası

SONRAKİ HABER

Fındık işçilerini taşıyan minübüs kaza yaptı: 17 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...