17 Kasım 2017 12:03

Tahir Elçi cinayetinin idari soruşturmasında da gelişme yok

Diyarbakır Eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü gün olay yerinde bulunan görevliler hakkında başlatılan soruşturmada da gelişme yok.

Paylaş

Diyarbakır Sur'da öldürülen Diyarbakır Eski Baro Başkanı Tahir Elçi dosyasında, İçişleri Bakanlığı'nın olay yerindeki görevliler hakkında 2 yıl önce başlattığı idari soruşturmada da gelişme yok. 

Diyarbakır Barosu, Sur'da 28 Kasım 2015'te öldürülen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde başlattığı eylemin 101'inci haftasında bir araya geldi. Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda avukatın cüppeleriyle katıldığı eyleme Hak İnisiyatifi de destek verdi. Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı pankartın taşındığı eylemde Baro adına açıklamayı Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Mahsun Batı yaptı. 

'FAİL DE ŞÜPHELİ DE YOK'

Tahir Elçi soruşturma dosyasında henüz bir fail veya şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmış kimse bulunmadığına dikkat çeken Batı, "Bunu buradan protesto ediyoruz. Tahir Elçi soruşturma dosyası bu ay itibariyle 2'nci yılına girecektir. Fakat şunu belirtmek istiyoruz.  Daha önce de belirttiğimiz gibi Tahir Elçi'nin failleri bulunup yargı önüne çıkarılıncaya kadar adalet arayışımız devam edecektir. Bunun herkesçe bilinmesini istiyoruz" dedi.

'İDARİ SORUŞTURMADA GELİŞME YOK'

İçişleri Bakanlığı'nın Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği olay yerinde görevli kamu görevlileri ve idari yöneticiler hakkında idari soruşturma başlattığını belirten Batı, "Bu soruşturmanın başlatıldığı konusunda Diyarbakır Barosuna bilgi verildi. Ancak aradan 2 yıl süre geçmesine rağmen bu idari soruşturma ile ilgili de bir gelişme yok. İdari görevliler hakkında bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı hususunda tarafımıza iletilmiş bir rapor veya bir belge bulunmamaktadır. Bu soruşturmada bir gelişme var ise de tarafımıza iletilmiş bir şey yok. Daha önceki aylarda bu konuda İçişleri Bakanlığına yaptığımız bir başvuru mevcut. Buna rağmen tarafımıza iletilmiş bir rapor bulunmamaktadır" diye belirtti.
 
Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ardından sona erdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Dilek Doğan'ın ölümüne neden olan polisin cezası onandı

SONRAKİ HABER

Göteborg’da Avrupa Birliği zirvesine karşı alternatif zirve

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...