17 Kasım 2017 10:49

Sendikalardan çağrı: Ölü bir gezegende istihdam olmaz

23. İklim Konferansında ortak bir açıklama yapan uluslararası sendikalar çevreyi koruyacak ve insanlara iyi iş olanağı sunan sistem talebinde bulundu.

Paylaş

Almanya’nın Bonn kentinde devam eden Birleşmiş Milletler 23. İklim Konferansı dolayısıyla ortak bir açıklama yapan gelişmiş 7 ülkede (G-7) örgütlü bulunan sendikalar, dünya liderlerini çevreyi koruyacak, insanlara iyi iş olanağı sunacak ve sosyal değerleri esas alacak bir sistem değişikliği çağrısında bulundu. 

İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve ABD’den oluşan G7 ülkelerinin sendikaları iklim değişikliğini, ciddiye alınması gereken bir tehdit olarak değerlendirerek acil ve kararlı şekilde mücadele edilmesini talep ettiler. Sendikalar, yayınladıkları bir açıklama ile Haziran 2017’de Bologna’da yapılan G7 Çevre Bakanları zirvesinde alınan kararları desteklediklerini bildirdiler. 

Sendikaların ortak açıklamasında şöyle denildi: “Güncel ekonomik model, ne toplumsal ne ekolojik ne de ekonomik açıdan kalıcı bir perspektif sunuyor. Bu nedenle sendikalar insanları ve gezegenimizi koruyan, herkes için iyi iş güvencesi veren bir düşünce değişikliğinin gerçekleştirilmesi mücadelesinin en ön saflarında yer alıyorlar. 

Uluslararası sendikal hareket, ölü bir gezegende çalışma olanağı olmayacağı düşüncesine bağlı olarak dünyanın tüm politik liderlerini çevre korunması konusunda kararlı ve hırslı bir mücadeleye çağırıyor.” (Köln/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakan, 'Tuvalet kaldırılacak' dedi, kayyım 'Yıktırmam' dedi

SONRAKİ HABER

Brexit’te neden ilerleme sağlanamıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...