17 Kasım 2017 10:41

İBB'ye 'rant için değil halk için çalış' çağrısı

Sultangazi Belediyesi'nin 'parselasyon değişikliği' kararını kınayan Sultangazi Kent Savunması, İBB’yi rant için değil, halk için çalışmaya çağırdı.

Paylaş

Sultangazi Belediyesi'nin “parselasyon değişikliği” kararını protesto eden Sultangazi Kent Savunması, kararın barınma haklarının yok edilmesi anlamına geldiğini belirterek, Sultangazi Belediyesi ve İBB’yi rant için değil, halk için çalışmaya çağırdı. 

İstanbul'da Sultangazi Kent Savunması, AKP'li Sultangazi Belediyesi’nin almış olduğu “parselasyon değişikliği” kararını Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde protesto etti. Esentepe Mahallesi sakinlerinin de destek verdiği açıklamada, “Evimize, mahallemize, sahip çıkıyoruz. parselasyon değişikliği kararı geri çekilsin” pankartı açılarak, “Evlerimize dokunmayın”, “İBB elini Sultangazi’den çek” ve “İstanbul'a ihanet devam ediyor” dövizleri taşındı. 

Açıklama yapan Sultangazi Kent Savunması üyesi Melda Altun, belediyenin almış olduğu “Parselasyon Değişikliği” kararı ile Esentepe Mahallesi sakinlerinin arsalarında küçültme ve bölünmelerin gerçekleşeceği bilgisini verdi. Bölünen ve küçülen arsaların değersizleşip, kullanım alanının kısıtlanacağını kaydeden Altun, "Bu 'parselasyon değişikliği' halkın evini gasp etmek ve barınma hakkımızı yok etmek anlamına gelmektedir. Sultangazi Belediyesi’ne bu 'parselasyon değişikliği'nin iptali için dilekçeler verildi; kimi dilekçeler kabul edilmedi. İtirazlarımızın ardından davalar açarak hukuki mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız” dedi.

'RANT İÇİN DEĞİL, HALK İÇİN ÇALIŞIN'

Sultangazi’nin özellikle Esentepe ve Gazi mahallelerinde var olan rant projelerinin mahallelere yeterince zarar verdiğini vurgulayan Altun, Kuzey Marmara Otoyolu Tüneli çalışmasında ve taş ocaklarında patlatılan dinamitlerin evlerinde ciddi çatlaklar oluşturduğu gibi mahalle sakinlerinde kalıcı solunum hastalıklarına neden olduğunu ifade etti. Esentepe halkı olarak, evlerinin üzerinden dönen ranta izin vermeyeceklerini kaydeden Altun, Sultangazi Belediyesi’ni ve İBB’yi rant için değil, halk için çalışmaya davet etti.

Altun'un ardından konuşan mahalle sakinlerinden Sezgin Özkaynak da, belediyenin bu kararına tepki göstererek, şimdiye kadar oy verdiği AKP'ye artık oy vermeyeceğini söyledi.

Açıklamanın ardından 3 kişilik bir heyet, İBB yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmenin sonunda Sultangazi Kent Savunması üyesi Melda Altun, yetkililerin kararın İBB bilgisi dahilinde olmadığını ve Sultangazi Belediyesi’nin de karar hakkında bir ay içinde toplanıp mahallelilere sonucu bildireceklerini söylediklerini paylaştı. 

Mahalleliler kararın geri çekilmemesi halinde eylemlerine devam edeceklerini söyledi (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Nedim Türfent'in tutukluluğunun devamına karar verildi

SONRAKİ HABER

Bakan, 'Tuvalet kaldırılacak' dedi, kayyım 'Yıktırmam' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...