Eğitim Sen’den rehberlik hizmetleri yönetmenliğine tepki

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut yaptığı açıklamada MEB’in yayınladığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmenliğine tepki gösterdi.

17 Kasım 2017 08:25
Paylaş

C.Saffet Yılmaz
Balıkesir

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut yaptığı basın toplantısında Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanan Rehberlik Hizmetleri Yönetmenliğine ilişkin görüşlerini paylaşarak, yönetmenliğin okullarda uygulanması halinde doğuracağı sakıncalar konusunda bakanlıktan açıklama beklediklerini söyledi.

Bulut, yönetmenlikle psikolojik danışmanlık eğitimi almamış, ilahiyat fakültesi mezunlarının hastahanelerde olduğu gibi okullarda da manevi destek sunmasının hazırlığının yapılıyor olmasına dikkat çekti. 

Bulut sözlerinin devamında şunları söyledi: “10.11.2017 tarih 30236 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği yayınlanmıştır. Yönetmeliği incelediğimizde görüyoruz ki rehber öğretmen diye yeni bir meslek dalı yaratılmıştır. Anayasa ihlali olan angarya, kuralsız ve esnek çalışmanın önü açılmıştır.

Ülkede 88 tane psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmeni yetiştiren bölüm varken. Ayrıca mesleki yeterlilik kurumunun 1.11.2017 tarihli tanımlamasında okullarda rehberlik hizmeti vermekle yükümlü kişinin unvanını “okul psikolojik danışmanı” olarak tanımlamıştır. Yine 20.02.2014 yılında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı bu alana kimlerin atanabileceğini açıkça belirtmiştir.

Rehber öğretmen unvanı okulu olmayan hangi lisans düzeyinde eğitim alıp almayacağı bile belirtilmemiştir. Bu tanımla psikolojik danışmanlık eğitimi almamış ilahiyat fakültesi mezunlarının hastanelerde olduğu gibi manevi destek sunmak için atanmasının hazırlığı mı yapılmaktadır?”

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Emek ve meslek örgütlerinden HDP ziyareti: Destek bekliyoruz

SONRAKİ HABER

İsrail'de bin yıllık yemek fosilleri bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...