17 Kasım 2017 07:48

Artvin’de barış imzacısı Onur Açar’ın sözleşmesi uzatılmadı

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan barış bildirisi imzacısı Onur Açar'ın sözleşmesi uzatılmadı.

Paylaş

Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünde 2013 yılından bu yana araştırma görevlisi olarak görev yapan Onur Açar’ın sözleşmesi dekanlık tarafından keyfi bir şekilde uzatılmadı. Açar aynı zamanda Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümünde doktorasını sürdürüyor.

USULSÜZ VE HUKUKSUZ

Artvinden.com’da yer alan habere göre Onur Açar konuyla alakalı yaptığı açıklamada: “Bu sene sözleşmemin son günü olan 6 Kasım 2017 tarihinde görev süremin hiçbir gerekçe belirtilmeden uzatılmayacağı dekanlık tarafından tarafıma bildirildi. Bu hukuksuz uygulamanın sebep olduğu hak gasbının yanı sıra tarafıma bildirilen belgede rektörlük imzasının bile bulunmayışı usulsüzlüğü de açık bir şekilde ortaya koyuyordu” ifadelerine yer verdi.

BARIŞ BİLDİRİSİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Rektörlük ve dekanlıkla yapılan görüşmeleri anlatan Açar, “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisine imza attığı gerekçesiyle hakkında verilmiş daha önceki bir cezayı dayanak olarak göstermeye çalıştıklarının altını çizdi.

BARIŞI VE DEMOKRASİYİ SAVUNMAYA DEVAM

Bildirinin bir suç unsuru taşımadığını söyleyen Açar, “Bildirinin imza atma eylemi sebebiyle daha önceden verilen bir cezayı ikinci bir defa işime son verme gerekçesi olarak kullanmışlardır. Tüm bu haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı biz her zaman fikirlerimizle akademik özerkliği, barışı ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fişek Enstitüsü'nden çocuklar için kermes

SONRAKİ HABER

Nuriye Gülmen’in tutukluluk halinin devamına karar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...