17 Kasım 2017 07:23

DBP’li Karayazı Belediyesi Eş Başkanları hüküm giydi

Karayazı Belediye Eş Başkanları Zeynep Han Bingöl ve Mehmet Sait Karabakan, 'Terör örgütü üyeliği' suçlaması ile yargılandıkları davadan hüküm giydi.

Paylaş

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen davanın karar duruşmasında mahkeme, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan Erzurum Karayazı Belediyesi’nin DBP’li Eş Başkanları Zeynep Han Bingöl’e 7 yıl 6 ay, Mehmet Sait Karabakan’a ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, sağlık sorunları yaşayan Karabakan’ın hükümle beraber tahliyesine karar verdi. DBP'li belediyelere yönelik başlatılan operasyon sonucu 6 Aralık'ta gözaltına alınan eş başkanlar Bingöl ve Karabakan, 9 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

‘SEÇİLMİŞ OLMANIN BEDELİ’

Duruşmada hakkındaki “örgüt üyeliği” suçlamasını reddeden Bingöl, “Şivan Perwer dinlememin hiçbir ehemmiyeti ve anlamı yokken ben dinlediğim zaman suç olarak ileri sürülmesi, kişiye göre eylemin suç olarak kabul edilmesi yasal ve hukuki olmayıp tamamen keyfi bir tutumdur. Hakkımızda somut hiçbir delil olmamasına rağmen tutuklu olarak yargılanıyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş olmanın bedelini ödüyoruz” diyerek beraatini ve tahliyesini talep etti.  

ÖNCE CEZA SONRA TAHLİYE

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Karabakan ise sağlık sorunları olduğuna dikkat çekerek tahliyesini talep etti. Mahkeme, “İlçedeki 74 muhtarla toplantı yaptığım iddiaları tamamen asılsızdır. İleri derecede kalp yetmezliğim var. Kalp kapakçığında büyüme ve işlev yetersizliği de mevcut. Bu nedenle sürekli tedaviye ihtiyacım var” diyen Karabakan’a önce 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi, daha sonra da tahliyesine karar verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haliç kıyısında kat sınırı 4’ten 10’a çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Bölge mahkemesi Ermenek maden faciasında cezaları artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa