17 Kasım 2017 06:45

Meclis başkanı pazartesi günü seçilecek

TBMM Genel Kurulu’nda 20 Kasım 2017 Pazartesi günü Meclis Başkanlığı için seçim yapılacak.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda 20 Kasım 2017 Pazartesi günü Meclis Başkanlığı için seçim yapılacak. Meclis Başkanlığı seçiminde, AKP’nin adayı İsmail Kahraman, CHP’nin adayı Zekeriya Temizel, MHP’nin adayı Celal Adan, HDP’nin adayı Selma Irmak, İYİ Parti’nin adayı Yusuf Halaçoğlu yarışacak.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın görev süresi 22 Kasım 2017 tarihinde sona erecek.

Genel Kurul, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’nın seçimini yapmak için 20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 14.00’te toplanacak. TBMM Başkanı seçimi için Anayasa’nın öngördüğü çoğunluk sağlanana kadar tüm oylamalar bu birleşimde yapılacak.

AKP’nin adayı mevcut TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP’nin adayı İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, MHP’nin adayı İstanbul Milletvekili Celal Adan, HDP’nin adayı tutuklu bulunan Hakkari Milletvekili Selma Irmak, İYİ Parti’nin adayı Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu.

GİZLİ OYLAMA YAPILACAK

Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının 2/3’ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan üye Başkan seçilecek. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin dış açıkları dokuz ayda 77 milyar dolar arttı

SONRAKİ HABER

Suç örgütü lideri Sedat Şahin adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...