17 Kasım 2017 03:55
Son Güncellenme Tarihi: 17 Kasım 2017 06:39

İttifak gündemi: Erdoğan, MHP ile her türlü adıma hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin 'ittifak' sözleriyle ilgili 'MHP ile her türlü adımı atmaya hazırız' dedi. Meral Akşener de görüşünü paylaştı.

Paylaş

Siyasette gündemi "ittifak" tartışmaları belirliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şayet siyasal süreçte bloklaşma sertleşirse MHP, AK Parti ile yan yana mücadelesini sürdürecektir” diyen MHP Lideri Bahçeli’nin sözlerini değerlendirdi. Erdoğan, “Milletimizin çıkarları noktasında MHP ile her türlü adımı atmaya varız” dedi. Erdoğan seçimle ilgili olarak da ittifak düşünülebileceğini söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Siz CHP ile ittifak düşünüyor musunuz" sorusuna "Şimdilik bir şey söylemek için erken" dedi.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın haberine göre, Rusya, Kuveyt ve Katar ziyareti sonrası, dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Devlet Bahçeli’nin ‘MHP, AK Parti ile sonuna kadar birlikte mücadele etmeye kararlıdır’ açıklaması ilgili “Ben Bahçeli’nin şu Cumhurbaşkanlığım dönemi içinde yerli ve milli olarak vatanseverlik konusundaki tüm yaklaşımlarını aynen paylaşmışımdır, paylaşıyorum. Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik noktasında, ülkemizin değerleri noktasında milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddütümüz dahi yoktur” dedi.

'İTTİFAK DÜŞÜNÜLEBİLİR'

Seçim sistemi, ittifak ve baraj konusunda ise Erdoğan: “Ülke olarak baraj meselesinde tecrübemiz, deneyimimiz fazlasıyla var. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir” diye konuştu.

AFRİN'LE İLGİLİ SÖZ VERİLMİŞTİ

Afrin’li ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’nın oradan çekilmesi durumunda Türkiye’ye gerekli anlayışın gösterileceği hususlarında söz verildiğini söyleyerek: “Astana ve Cenevre süreçlerinin eşgüdümlü biçimde devamı konusunda mutabık kaldık. Bizim PYD konusundaki tavrımız çok açık ve net. Bundan taviz veremeyiz. Suriye’deki muhalif grupları yok farz ederek orada bir yere varmak mümkün değil” dedi.

PYD'NİN MASAYA DAVET EDİLMESİ

PYD-YPG’nin masaya davet edilmeyeceği konusunda güvence aldınız mı? Sorusunu ise Erdoğan şöyle cevapladı: “Türkiye olarak biz, terör örgütlerinin olduğu masada kesinlikle olmayız. Bu, Cenevre için de geçerli Astana için de. Buralara bir terör örgütünün katılmasını kabul edemeyiz. Dolayısıyla bir masada terör örgütü olacaksa, hiç kimse bizim de oraya oturmamızı beklemesin. İki kere iki dört. Siyasi çıkış yolu deniliyorsa o zaman hadi tüm silahlar, toplar, tanklar hepsi araziden çekilsin; o zaman AGİT vesaire kimleri sokacaksak devreye, bunları sokalım devreye hemen burada siyasi çıkış yolunu arayalım. Türkiye olarak biz de siyasi çözüm için üzerimize ne düşecekse yapalım.”

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

AKŞENER: BİR ŞEY SÖYLEMEK İÇİN ERKEN

Meral Akşener

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Akşener, CHP ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak yapılıp yapılmayacağı sorusunu yanıtladı.

Bahçeli'nin AKP ile ittifak açıklamasının hatırlatıldığı Akşener, kendilerinin CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna "Şu andan bir şey söylemek için çok erken. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde herkes kendi adaylarını çıkarmalı. CHP, AKP ve biz çıkaracağız keşke MHP de çıkarsa diğer partiler de çıkarsa. CHP ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Ortak aday olur musunuz?' derseniz kesinlikle hayır derim. Arkadaşlarımız beni aday gösteriyor. İlerleyen zamanda belki daha parlak bir aday çıkarıyoruz bunu zaman gösterecek oturup konuşacağız. Ama ben iddialı bir adayım. Yüz bin imza ile geleceğim" dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sylvester Stallone, cinsel istismarla suçlanıyor

SONRAKİ HABER

Torba tasarıdan seçim yatırımı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...