17 Kasım 2017 00:54

İZSU’da personel alımı yerine taşeron şirkete iş veriliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinde İZSU ihalelerinin taşeron şirketlere verildiği ortaya çıktı. Genel-İş: Bu tutumu doğru bulmuyoruz. İşçi alımı yapılmalı

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Her geçen gün taşeronlaşmanın arttığı İzmir Büyükşehir Belediyesinde bu sefer İZSU ihalelerinin taşeron şirketlere verildiği ortaya çıktı. Daha öncesinde İZSU bünyesinde çalışan kadrolu işçiler ile belediyeye ait İZBELCOM ve İZELMAN şirketleri bünyesinde çalışan işçilerinin yaptığı alt yapı çalışmaları, şimdi taşeron şirketlere devrediliyor. 

Hizmet alımı ihalelerindeki kişi sayısının altında işçi çalıştırıldığı İZSU’da bürokratlar ihalelere gerekçe olarak personel eksikliğini gösteriyor. Artan iş yükü karşısında işçi eksikliğinin giderilmesi ve yeni işçi alınmasının yerine hat bakım, pompaların bakım ve onarımı, kanal bağlantı, arıza, elektrik hattı gibi asli işler ihalelere çıkılarak taşeron müteahhit firmalara veriliyor. 

İZSU işçileri ise başka birimlere kaydırılıyor. Üstelik yapım ihalesi adı altında gerçekleşen ihalelerde işçi sayısı belirtilmediği için taşeron şirketler aynı işi çok daha az işçiyle yaptırıyor. Böylelikle sömürü artarken, taşeron şirketler daha fazla kâr elde ediyor. 

GENEL-İŞ: İŞÇİ ALIMI YAPILMALI

İzelman işçileri arasında örgütlü olan Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan, asli işlerin taşeron şirketlere verilmesine tepki göstererek “Bugün İZSU denilince pompalar akla geliyor. İzmir halkının temiz suya ulaşması için sürekli çalışıyor olması gerekiyor. Bunun bir taşeron firmaya emanet edilmesinin ne kadar doğru olduğu Büyükşehir bürokratlarına sormak isterim. Parça parça taşeron şirketlere verilen işler bizzat belediyenin yerine getirmesi gerekiyor. Burada yürümeyen bir aksaklık varsa taraflar bir araya gelir, sorunun çözülmesi için gereken yapılır. Bu tutumu doğru bulmuyoruz. Ekipman konusunda eksiğimiz yok, personel eksiğinin de giderilerek bu işlerin kendi çalışanı tarafından yaptırılması gerekiyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Camiş madencilik işçileri: Sendika hiçbir çaba harcamadı

SONRAKİ HABER

Politeknik haykırıyor: Bir tek başkan vardır o da halktır!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...