17 Kasım 2017 00:37

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali bugün başlıyor

Bu yıl 5. kez düzenlenen Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, 39 ülkeden toplam 107 filmi sinemaseverlerin beğenisine sunacak.

Paylaş

Bu yıl 5. yaşını kutlayan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, bugün başlıyor. Woody Allen’dan George Clooney’e, birçok ismin beklenen filmlerinin Türkiye prömiyerlerine ev sahipliği yapacak festivalde; Brezilya’dan Hindistan’a, İran’dan Kırgızistan’a, 39 ülkeden toplam 107 film gösterilecek. 

ULUSAL SİNEMA’DA 8 FİLM 

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışması bir kez daha son dönem yerli ve yabancı sinemanın en yetkin filmlerini bir araya getiriyor.

Başkanlığını Yönetmen Derviş Zaim’in yapacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi; Yazar Ayfer Tunç, Kurgucu Aylin Zoi Tinel, Görüntü Yönetmeni Feza Çaldıran ve Oyuncu Aslı Tandoğan’dan oluşuyor.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise; Andaç Haznedaroğlu’nun “Misafir”, Ayhan Salar ve Erkan Tahhuşoğlu’nun “Eşik”, Burçak Açık Üzen’in “Beginner”, Bülent Öztürk’ün “Mavi Sessizlik”, Fikret Reyhan’ın “Sarı Sıcak”, Özgür Sevimli’nin “Murtaza”, Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey” ve Selman Kılıçaslan’ın “Bütün Saadetler Mümkündür” adlı filmleri yarışacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

 Siemens’te işçiler, işten atmalara karşı eylemde

SONRAKİ HABER

Camiş madencilik işçileri: Sendika hiçbir çaba harcamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...