16 Kasım 2017 20:41

Ankara Valiliği, Alman LGBTİ Film Günleri'ni yasakladı!

Ankara Valiliği, Alman LGBTİ Film Günleri'ni 'Halkın bir kesimini diğer kesimin aleyhinde kin ve düşmanlığa tahrik edeceği' bahanesiyle yasakladı.

Paylaş

Ankara Valiliği, 16-17 Kasım tarihlerinde kentte yapılması planlanan Alman LGBTİ Film Günleri'ni "Halkın bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği" ve "terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu" bahanesiyle yasakladı. Almanya Büyükelçiliği'nin desteklediği etkinlikte dört Alman yönetmenin filmleri gösterilecekti.

'KORUMA' BAHANESİ

DW Türkçe'de yer alan habere göre Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada etkinliğin yasaklanmasının gerekçesi şöyle ifade edildi: "Söz konusu paylaşımlarla, halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep ve bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimin aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edeceği, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlikenin ortaya çıkabileceği, ayrıca terör örgütlerinin karşıt görüşlü gruplara yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönündeki istihbarî bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, yapılmak istenen film gösterimi etkinliğinin, organizasyona katılacak olan grup ve şahıslara yönelik olarak birtakım toplumsal duyarlılıklar nedeniyle bazı kesimler tarafından tepki gösterilebileceği ve provokasyonlara neden olabileceği değerlendirilmektedir."

'GÖSTERİMİN HEDEF ALINABİLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK, BİZİ TEHDİT OLARAK GÖRENLERİ MEŞRULAŞTIRIR'

Festival organizatörü Pink Life QueerFest'ten yapılan açıklamada festivalin sosyal medyada hedef alındığı belirtildi. Açıklamada "Bu gösterimlerin provokatif olabileceğini veya terör gruplarının hedef alabileceğini düşünmek, bizim varlığımızı tehdit olarak gören ve bize karşı nefret söylemi kullanan bu insanları ve kurumları meşrulaştırır" denildi. Açıklamada ayrıca "koruma" bahanesiyle anayasal haklarından mahrum bırakıldıkları belirtildi.

ALMAN BAKAN: SANATIN ÖZGÜRLÜĞÜ DOKUNULMAZDIR

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, Ankara'da düzenlenmesi planlanan bir LGBTİ (Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) film festivalinin yasaklanmasına tepki gösterdi. Roth, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sanatın özgürlüğü ve azınlık hakları dokunulmazdır" ifadesini kulladı ve Alman büyükelçiliği çalışanlarının da karara tepkisini bayrak açarak verdiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Anadolu Efes evinde Panathinaikos’a mağlup oldu

SONRAKİ HABER

Paris'te on binler Macron'un yeni iş yasasını protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa