Üretici isyan etti: Terim'in aldığı paranın onda biri yeter

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, hortum felaketinden etkilenen Antalya Kumluca’yı ziyaret etti. Ziyarete bir üreticinin isyanı damga vurdu.

16 Kasım 2017 18:58
Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde hortum felaketinde zarar gören bölgeyi ziyaret etti. Fakıbaba'ya sorunlarını anlatan ve yıkılan seralarının yeniden ayağa kaldırılması için bakandan destek isteyen çiftçi Ümit Abacı, "Fatih Terim'in aldığı paranın 10'da 1'i bizi kurtarır" dedi.

'FATİH TERİM'İN ALDIĞI PARANIN ONDA BİRİ YETER'

Bakan Fakıbaba ziyareti sırasında çifti Ümit Abacı ile sohbet etti. Abacı, ''Biz dilenmiyoruz. Kimseden bir şey rica etmiyoruz ama gerçekten elinizi vicdanınıza koyun, bir Milli Takım'da Fatih Terim’in aldığı paranın onda biri bizi kurtarır. Bize tapu, belge sorarsanız bu işin içinden çıkamayız. Beş dönümün altına tapu verilmiyor. Üç kardeşiz, 10 dönüm yerimiz var. Birbirimizi öldürmemiz gerekiyor tapu sahibi olmamız için. Birimiz ölecek ki birimiz sahibi olacak. Buraya kadar geldiniz, bizi unutmayın. Bir haftadır balona röveşata atanı seyrediyoruz. Bu enkazı kaldıramazsak biz yükümüzü sarar gideriz. Biz buranın halkıyız. Bizim sigortamız Türkiye Cumhuriyeti. Irak’tan Suriye’ye her yere yardım edildi. Bize de yardım edilsin" dedi.

Öte yandan sera alanlarında yaşanan hortum felaketi sırasında hortumun içinde kalarak yaralanan 38 yaşındaki Yusuf Karayılan'ı ziyaret eden Bakan Fakıbaba, Karayılan'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ancak Fakıbaba'nın kolu kırık Karayılan'ın yaralı kolundan tutup hareket ettirmesi dikkat çekti. Yaralı Karayılan kısık sesiyle defalarca 'O kolum kırık' dedi. Hemşehrisi olan yaralı yurttaşı duymayan Bakan, "Birecikliler dayanıklıdır, öyle şey olur mu ya, hele sık bakayım elimi" sözleri ve şifa dilekleri eşliğinde hastayı kolundan sarsmaya devam etti. Bakan Fakıbaba, sağlık personelinin uyarısı ile durumu anladı.

 

Ahmet Eşref Fakıbaba
Bakan Fakıbaba'nın kolu kırık yaralının, kolundan tutup hareket ettirmesi dikkat çekti.

 

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Roger Federer namağlup yarı finale çıktı

SONRAKİ HABER

Anadolu Efes evinde Panathinaikos’a mağlup oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...