16 Kasım 2017 13:35

İsveç Polisi beyaz geyiği vurma kararını geri aldı

İsveç'te bir kadına saldırdığı gerekçesiyle avcılardan vurulması istenen beyaz geyik hakkındaki vurma kararı gelen tepkilerden sonra geri alındı.

Paylaş

İsveç Polisi, bir kadına saldırdığı gerekçesiyle avcılardan vurmalarını istediği beyaz geyik hakkındaki vurma kararını halktan gelen tepkilerden sonra geri aldı.

Ağustos ayında İsveç’in Värmland bölgesinde türüne seyrek rastlanan beyaz geyiğin görüntüsü sosyal medya ve dünya basınında ilgi uyandırmıştı.

Yöre halkının Ferdinad adını verdiği geyiği görüntülebilmek için bazı gazeteciler ve İsveç’in diğer yerleşim bölgelerinden meraklılar, geyiğin görüntülendiği Arvika’ya akın etmişti.

Ferdinand, geçtiğimizhafta köpekleriyle gezinti yapan bir kadına saldırınca polis, vurulmasına karar vermiş ve bölgedeki avcılara durumu iletmişti. 

CANLI KALKAN OLACAKTI

Polis, geyiğin bölgede yaşayan halk özellikle de yaşlı ve özürlüler için tehlikeli olduğunu öne sürerken kararı korkunç olarak niteleyen Belediye Başkanı Hans Nilsson,  “Bir yaban hayvanı yaban hayvanı gibi davrandığı için cezalandırılamaz” diyerek geyiğin vurulmasının önlenmesi için canlı kalkan olacağını söylemişti. Bölgedeki avcılık kulüpleri de, Ferdinand’ı vurma gibi bir düşünceleri olmadığını açıklamıştı.

Nilsson’un geyiğin yaşamının kurtarılması için başlattığı imza kampanyasına üç gün içinde 10 bini aşkın kişi katıldı.

Tüm bu tepkilerin ardından Värmland Polisi, Ferdinad’ın saldırgan davranışlarını sürdürdüğüne dair yeni bilgilerin gelmediğini belirterek geyik hakkındaki vurma kararını geri aldığını açıkladı. 

İsveç’te 100 civarında beyaz geyik olduğu tahmin ediliyor. (İsveç/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kamboçya’da iktidar yanlısı yargıç ana muhalefeti lağvetti

SONRAKİ HABER

Gazeteci Mehmet Güleş’e kelepçeli muayene

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa