16 Kasım 2017 12:23

Güvenpark katliamı davasında 1 tahliye

 Ankara Güvenpark’ta otobüs duraklarına yönelik intihar saldırısının üçüncü duruşması Ankara Adliyesinde görüldü. Sanık Uğur Ayçin tahliye edildi.

Paylaş

 Ankara Güvenpark’ta otobüs duraklarına yönelik yapılan intihar saldırısının üçüncü duruşması Ankara Adliyesinde görüldü. Sanık Uğur Ayçin tahliye edildi.  

Güvenpark Katliamı davasının üçüncü duruşması Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada 8’i tutuklu 55 sanık yargılanırken katliamı gerçekleştirdiği iddia edilen ve yakalanamayan Vedat Ayçil’in kardeşi sanık Uğur Ayçin üçüncü duruşmada tahliye edildi. Ara kararda bir sanığın daha tahliye etmesi üzerine mağdur aileler mahkeme heyetine tepki gösterdi. Acılı bir anne, “Bunları tahliye eden bu devlete hakkımızı helal etmiyoruz” diye tepki gösterdi.  

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan duruşmada 5 tutuklu sanık salonda hazır bulundurulurken 3 sanık da SEGBİS ile davaya katıldı. Katliam davasının ikinci duruşmasında söz alan mağdur avukatları, ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen sanık Baran Ergin’in de yeniden tutuklanmasını talep etti. Tutuklu olarak yargılanan sanıkların SEGBİS ile değil mahkeme salonunda ifade vermelerinin soru sorma açısından daha sağlıklı olacağını belirten mağdur avukatları bir sonraki duruşmada salona getirilmelerini talep etti. Davanın dördüncü duruşması 28 Şubat 2018 tarihinde Ankara Adliyesinde görülecek. Güvenpark önündeki otobüs duraklarına 13 Mart 2016 tarihinde TAK’ın üstlendiği saldırı sırasında 36 sivil hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Usulsüz ihalenin faturası öğrenciye kesildi

SONRAKİ HABER

Özgecan davası temyize gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...