16 Kasım 2017 12:18

Usulsüz ihalenin faturası öğrenciye kesildi

Erzurum’un Narman ilçesinde öğrenciler, sınavlar öncesi usulsüz olduğu gerekçesiyle servis ihalesinin iptal edilmesini protesto etti.

Paylaş

Erzurum’un Narman ilçesinde, servis ihalesinin iptal edileceğini öğrenen 90 liseli eylem yaptı. Oltu’daki evleri ile Narman ilçesindeki okulları arasında her gün toplam 60 kilometre yol gidip gelen öğrenciler, çözüm bulunmasını istedi.

Narman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci ve veliler, Milli Eğitim Müdürü ile görüşmek istedi. İstekleri kabul edilmeyen öğrenciler burada eylem yaptı. ‘Eğitim hakkımız söke söke alırız’ sloganı atan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girmek isteyen öğrencilere, polis engel oldu. 

Narman Anadolu Lisesi Öğrencisi İbrahim Ağırman, “90 öğrencinin 80’i erkek, 10’u kız. Oltu’daki Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesinin kız lisesine dönüştürülmesi sonrası Oltu Anadolu Lisesi bir sınıf kapatıp, puanını yükseltti. Narman Milli Eğitim Müdürlüğü bizi Narman’daki okula kayıt ettirmek için elinden geleni yaptı. Aradan iki ay geçti, şimdi bize diyor ki ‘Kendi imkanlarınızla gidip geleceksiniz, taşımayı ve yemekhaneyi iptal ediyoruz.’ En başında böyle olduğunu bilsek ona göre hareket ederdik. Sınav haftasındayız. Servis ve yemekleri iptal ederek bizi mağdur duruma düşürdüler. Narman İlçe Milli Eğitim Müdürü, servis ve yemek ihalesinin usulsüzlük gerekçesiyle iptal edildiğini, bundan dolayı böyle bir karar alındığını söyledi. Usulsüz işin cezasını biz öğrencilere çektiriyorlar” dedi.

Öğrenci velilerinden Hasan Bulut ise “Öğrenciler kendi imkanlarıyla gidip geleceklermiş. Böyle bir şey olabilir mi? Bu mağduriyetin bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Herkes 2-3 çocuk okutuyor. Yazıktır, günahtır” diye konuştu. Öğrenciler, açıklamanın ardından okullarına gitti. (Erzurum/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Japonya’da 20 saniye erken kalkan tren için özür dilendi

SONRAKİ HABER

Güvenpark katliamı davasında 1 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa