16 Kasım 2017 12:13

Öğrencinin ismini ‘günah’ diyerek yasakladı

İstanbul Büyükçekmece’de bir ilkokulda 4. sınıf öğretmeni, öğrencisinin İrem olan adının 'sahte cennet' anlamına geldiğini söyleyip yasakladı.

Paylaş

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Adem Çelik İlkokulunun 4. Sınıf Öğretmeni Hatun P, iddiaya göre bir öğrencinin adını yasakladı.

Sosyal medyada yer alan açıklamalara göre, öğrencinin adı olan İrem'in “Sahte cennet” olduğunu öne süren Hatun P. öğrencisinin adının sınıfta söylenmesini yasakladı.

Konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok TBMM gündeminde taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde  “İddialara göre bu öğretmen İrem isminden rahatsızlık duyduğu için sınıfta öğrencisinin adının söylenmesine yasak koyuyor. Sadece bununla da kalmıyor bu öğretmen. ‘Köpek olan eve melekler giremez, bebeklerin ismini babaanne koyar başkası koyarsa günaha girer, hasta olup okula gelmezseniz beyniniz küçülür’ gibi ifadeler kullanmış. Birçok velinin konudan rahatsızlık duyarak okul yönetimine şikayet ettiği bilgisi de geldi. Bazı çocukların annelerine bu öğretmenin korkutmaları nedeniyle ‘Anne okula gelirken dövmeni kapat, gözükmesin’ dediği de belirtiliyor. Bu öğretmenin derslere girmesinden sonra birçok öğrencinin de notları düşmüş” ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüz nakliyle gündeme gelen Recep Sert tutuklandı

SONRAKİ HABER

Japonya’da 20 saniye erken kalkan tren için özür dilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa