16 Kasım 2017 12:08

'Son 15 yıldır bizden olsun zihniyetiyle hareket ediyorlar'

CHP'li Elif Doğan Türkmen, hiçbir sınava tabi tutulmadan görevlerinde yükseltilen personellerin sayısal verilerine ilişkin önerge verdi.

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, bütün Bakanlıkların cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde, sınavsız göreve başlatılan personel sayılarını, sınavla atanan personelin hangi sınavlara tabi tutulduğu ve hangi kriterler ile değerlendirildiği ve hiçbir sınava tabi tutulmadan görevlerinde yükseltilen personelin sayısal verilerini istedi. 

YAZIK BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ HARCIYORSUNUZ

Bir tarım ve sanayi kenti olmasına rağmen Adana’nın yıllardır işsizlik sorunu ile mücadele ettiğine dikkat çeken Türkmen, “Hükümetin asli görevi işsizlik sorununa çözüm üretmek iken, hükümet yetkilileri, adam kayırmacılık yoluyla yandaşlarını sebeplendirme peşindeler, son 15 yıldır bizden olsun zihniyetiyle devletin tüm kadrolarını istila ediyorlar ” dedi.  

TORPİLLE ALIP KHK İLE ATTILAR

Bakanlardan ayrıca, yıllar bazında yapılan disiplin soruşturmaları ve KHK’lar ile görevden ilişiği kesilen personel sayılarını da talep eden Türkmen, “Torpille aldıklarını KHK’lar ile attılar, ama işin üzücü tarafı, ganimeti fırsat bilip kurunun yanında yaşı da yaktılar, devlette görevli tüm muhaliflerin kökünü kazımak suretiyle kadro değişimine gittiler” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘IŞİD’in kullandığı dernekler neden hâlâ faaliyette?’

SONRAKİ HABER

Yüz nakliyle gündeme gelen Recep Sert tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...