16 Kasım 2017 11:09

Adana Tabip Odası’ndan doğum hastanesi açıklaması

Adana Tabip Odası, Adana Meydan Doğum Hastanesi’ndeki bebek hırsızlığına kadar varan iddialara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Paylaş

Son günlerde bir televizyon kanalında yayınlanan programda Adana Meydan Doğum Hastanesi’nde bebek hırsızlığına kadar varan olayların meydana geldiği iddiaları ile ilgili Adana Tabip Odası bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Programın hekim ve hemşireleri zan altında bırakan tarzını eleştiren Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, bahsi geçen konuların ilgililerce araştırılması gerektiğini belirterek “Hiç kimse her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı deliller olmadığı sürece suçlanamaz” dedi. 

Bu programda sağlığın değersizleştirildiğini ve bir çok doktorun kişilik haklarına ve  hekimlik değerlerine  pervasızca saldırılmakta olduğunu dile getiren Ökten, “Hipokrat yemini etmiş her hekim, hekimlik etiğine uygun davranarak bu ilkeye uymak zorundadır.  Hastaya zarar vermemek, sağlık vermekten daha büyük bir öncelik taşır. Hekimliğin bu temel ilkesi sağlık haberciliği temelinde sağlık alanında haber yapan televizyonlar, yayıncılar, muhabirler için de aynen geçerli olmalıdır” dedi.(Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emniyet'ten 'FETÖ' açıklaması: 533 polis göreve iade edildi

SONRAKİ HABER

Tucholsky Ödülü Suriyeli Yazar Yassin al-haj Saleh’e verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...