03 Ağustos 2012 15:03

2. Ümraniye faciası istemiyoruz!

Manisa Belediyesi tarafından Turgut Özal Mahallesi’nin dibine dökülen şehrin çöpleri dağ gibi büyüyor. Herhangi bir geri dönüşüm veya ayrıştırmanın yapılmadığı çöplükte, zaman zaman gaz sıkışmasından dolayı patlamalar ve yangınlar meydana geliyor. Şehrin akciğeri sayılan Sipil Dağına yakın yerde &

2. Ümraniye faciası istemiyoruz!
Paylaş
İbrahim Coşkun

Mahallede esnaflık yapan Kamuran Dolap, çöpün yarattığı olumsuzluklardan dolayı çocuklarının hasta olduğundan ve artık kapılarının önünde bile oturmakta güçlük çektiklerinden dert yandı. Dolap, yaz-kış sürekli pencerelerinin kapalı olduğunu söyleyerek, “Kendi evimizde hapis hayatı yaşıyoruz” dedi.
Bakkal işleterek geçimini sağlayan Emrullah Polat ise, gaz birikmesinden kaynaklanan yangınlardan dolayı kaygılı olduğunu belirtti. İstanbul Ümraniye’de 1993 yılında çöplükte gaz sıkışmasından dolayı meydana gelen patlamada 39 kişinin yaşamını yitirdiği faciayı hatırlatan Polat, “İkinci bir Ümraniye’nin yaşanması mı isteniyor? Bu çöpün kaldırılması için illaki yüzlerce çocuğun ölmesi mi gerekiyor” diye tepkisini dile getiriyor.
 

HASTALIKLARDAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR
Esnaflardan Çiçek Keleş ise, çöplüğün olması gerektiği gibi depolanmamasından ve yerleşim yerleri ile iç içe olmasından dolayı birçok kişinin verem, kanser, astım, bronşit, kalp hastalığı gibi hastalıklara yakalandığını belirtti. Ev hanımı Zeynep Akar da, defalarca başvuruda bulunmalarına rağmen çöp konusunun çözüme kavuşturulmamasına tepki gösterdi.
Konu hakkında bilgi aldığımız mahalle muhtarı İsmet Bakşi de, mahallelinin haklı tepkisi üzerine belediyenin bu konuda çalışma başlattığını ve projeler üzerinde çalışıldığını söyledi. (Manisa/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Abakay: Gazetecilere dokunmayın

SONRAKİ HABER

‘Poyrazköy davası’nda 3 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...