03 Ağustos 2012 14:59

Abakay: Gazetecilere dokunmayın

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Suriye’de savaşanları uyararak, “Gazetecilere dokunmayın, özgür çalışmasını sağlayın” dedi.Abakay Suriye’de gazetecilerin de hedef alınması üzerine yaptığı yazılı açıklamada,“Suriye’de uzun süredir devam eden ve son haftalar

Abakay: Gazetecilere  dokunmayın
Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, Suriye’de savaşanları uyararak, “Gazetecilere dokunmayın, özgür çalışmasını sağlayın” dedi.
Abakay Suriye’de gazetecilerin de hedef alınması üzerine yaptığı yazılı açıklamada,
“Suriye’de uzun süredir devam eden ve son haftalarda yoğunlaşan çatışmaları izlemekle görevli gazeteci meslektaşlarımız çok zor koşullar altında çalışmakta, kurşunlanmakta, yer yer esir alınmaktadır” dedi.
AA muhabirinin kurşunlanmasının bu konuda acı bir örnek olduğunu belirten Abakay, “Bu ülkede gazetecilerin özgürce çalışması zorbalıkla engellenmektedir” dedi. Abakay, hem Başer Esad yönetimini, hem rejim karşıtı mücadele veren silahlı grupları, “Kamuoylarını, halklarını aydınlatmaya çalışan gazeteci, yayıncıların özgür çalışmalarına olanak sağlamaya” davet etti. “Gazetecilerin savaşanlar arasında taraf ya da düşman değil olayları gerçek boyutlarıyla  yansıtmakla görevli, halkların haber alma hakkını sağlamaya çalışan kişiler” olduğunu belirten Abakay, “Türkiye’yi yöneten iktidar ne yazık ki, Suriye olayında barışın değil savaşın tarafı olmuş, topraklarında komşu ülkenin silahlı savaşçılarına yardım ve yataklık yapma gibi talihsiz bir yolu seçmiş, ülkemizi savaşın  açık tarafı haline getirmiştir. Yönetimin bu tutumu nedeniyle de Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan gazeteciler  savaşan taraflar arasında taraf, düşman gibi  algılanmaktadır” dedi.
Medya yöneticilerini de “Savaş kışkırtıcılığından uzaklaşarak barışçı  yayın politikaları izlemeye” davet eden Abakay, “Yine bu vesile ile iktidarı savaş yanlısı olmaktan uzaklaşmaya, bunun için ilk adım olarak da Türkiye’deki kamplarda bulunan Suriye’li silahlı güçlerin derhal sınır dışı edilmesini, sadece ülkelerindeki çatışmalarda mağdur olan silahsız masum halkın ülkemizde konuk edilmesinin zorunluluğunu hatırlatırız” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Japon Kuklası yeniden buluşuyor

SONRAKİ HABER

2. Ümraniye faciası istemiyoruz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...