16 Kasım 2017 07:56

Günay Karakuş’tan umudun resimleri

10 Ekim Katliamında yaralanan Günay Karakuş’un “Ekinoks” adlı resim sergisi Galeri Çankaya’da açıldı.

Paylaş

10 Ekim Katliamında yaralanan Günay Karakuş’un “Ekinoks” adlı resim sergisi Galeri Çankaya’da açıldı. Sergi 22 kasıma kadar ziyaret edilebiliecek. 

Açılışta konuşan Karakuş, kaygılı ve üzüntülü figürleri renklerle harmanlayarak direnç, umut ve dayanışmanın karanlığın karşısında olduğunu anlatmak istediğini ifade etti. 

10 Ekim Katliamında yaralanarak bacağını kaybeden Günay Karakuş’un resim sergisi Galeri Çankaya’da açıldı. “Ekinoks” ismini taşıyan sergiye ilgi yoğundu. Karakuş’un yağlıboya tablolarında kadın, direnç, umut gibi temalar ön plana çıktı. 

Sergiye CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Akara Milletvekili Necati Yılmaz, Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, Kızkardeşim Kadın Dayanışma Derneği KESK temsilcileri de katıldı. 

Sergi açılışında konuşan Karakuş, 10 Ekim katliamından sonra herkesin ayrı ayrı çok büyük travmalar yaşadığını ve çok karanlık bir dönemden geçtiğini ifade etti. Hayatın karanlık ve ışığın uyumuyla, mutluluğun ve acının bir aradalığıyla  sürdüğünü belirten Karakuş, sergisinin ismini bu nedenle “Ekinoks” koyduğunu söyledi. Karakuş, kadınların daha görünür olmasını istediği için resimlerinde kadın figürler kullandığını dile getirdi. Çizdiği kadınların yüzlerinde kaygı ve üzüntü olduğuna dikkat çeken Karakuş, figürleri renklerle harmanlayarak direnç, umut ve dayanışmanın karanlığın karşısında olduğunu anlatmak istediğini ifade etti. Karakuş, resim sergisinin yalnızca kendi elinden çıkmadığını, esasen büyük bir dayanışmanın ürünü olarak var olduğunu belirtti.

DÜŞEN BAYRAKLARA FIRÇASIYLA HAYAT VERDİ

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, barış istemenin bedelinin bu kadar ağır olmaması gerektiğini ifade etti. Barış istemeye devam edeceklerini söyleyen Tüm, “Günay’la yan yana olacağız, omuz omuza vereceğiz; bu ülkede barışı birlikte  kuracağız” dedi. 

Emek Partisi Ankara İl Başkanı Fikret Aslan, 10 Ekim günü ülkenin dört bir yanından insanların, barış ve kardeşlik için Ankara’da buluştuğunu ancak patlatılan bombalar ile 102 barış elçisinin kaybedildiğini ifade etti. Serginin, karanlığı parçalayarak umut aşıladığını belirten Aslan, önümüzdeki dönemde de ihtiyacın karanlığı delip geçmek olduğunu dile getirdi. Aslan, ülkeye barışın hakim olması için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi. 

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına konuşan İhsan Seylan, Karakuş’un katliamdan sonra düşen barış bayraklarına kendi fırçasıyla hayat verdiğini; emek, barış ve demokrasi taleplerini kendi kalemiyle ifade ettiğini söyledi. Seylan, Katliamda kaybedilenlerin umudunun Günay’ın resimlerinde yeşerdiğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ’deki ihraçlar ve açığa almalar protesto edilecek 

SONRAKİ HABER

EMO'nun düzenlediği EEMKON 2017 başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...