16 Kasım 2017 08:08

İTÜ’deki ihraçlar ve açığa almalar protesto edilecek 

Eğitim Sen, İTÜ’de sendika üyesi idari personellerin ihraç edilmesini, akademik personellerin de açığa alınmasını İTÜ önünde protesto edecek.

Paylaş

Eğitim Sen, İTÜ’de sendika üyesi idari personellerin ihraç edilmesine, akademik personellerin de açığa alınmasına karşı İTÜ önünde eylem çağrısında bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde KHK kapsamında 2016 yılının Aralık ayında başlatılan soruşturma sonucu geçtiğimiz hafta İTÜ idari personeli ve aynı zamanda Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi yürütme kurulu üyeleri Arzu Acar, Cihan Koca ve iş yeri temsilcisi Ekin Demirkan hakkında ihraç, Eğitim-Sen üyesi akademisyenler Hüseyin Mercan ve İlke Kızmaz için ise açığa alma kararı verildi.  Konuya ilişkin bir açıklama yapan Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, yapılanlarla hukukun bir kez daha ayaklar altına alındığını belirtti.

‘TEK BİR KANIT YOK’

‘Kumpas ve yalana rağmen güneş balçıkla sıvanamıyor’ denilen açıklamada “Üyelerimizin etnik kökenlerini sorgulayan ırkçı imaların hepimizi dehşete düşürdüğü soruşturmaya yasa maddesi çiğnenerek sendika avukatımız alınmamış, tüm ısrarlara rağmen ‘sizi ilgilendirmez’, ‘OHAL var’ denerek mevcut suçlamaya kaynaklık eden 'çok gizli' ihbarlara ilişkin tek bir kanıt gösterilmemişti. Bu soruşturmalar başka yerlerdeki gibi İTÜ'de de üniversite emekçilerini sindirmek, cemaat yapılanmaları ile kimlerin içli dışlı olduğu hakikatini bulandırmak ve sendikal çalışmaları engelleyerek kamu emekçilerinin çalışma koşullarını güvencesizleştirmek için kullanılıyor. Fakat her türlü kumpas ve yalana rağmen güneş balçıkla sıvanamıyor" ifadelerine yer verildi.  Eğitim Sen’in İTÜ’de hedef haline getirildiği belirtilen açıklamada “Geçtiğimiz beş yıl içerisinde İTÜ’de yüzlerce araştırma görevlisini işsiz bırakan 50/d maddesine karşı gece gündüz mücadele sürdüren İTÜ Asistan Dayanışması üyelerinden intikam alınmaktadır” denildi. Eğitim Sen, 21 Kasım Salı günü İTÜ önünde eylem yapılacağını duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

KODA’da emperyalizm analizi yapıldı 

SONRAKİ HABER

Günay Karakuş’tan umudun resimleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...