İşçi kıyımı yaşanan Posco Assan'da işçiler eylem yaptı

Kocaeli’deki Posco Assan patronu Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için 50 işçiyi işten attı. Üretimi durduran işçiler fabrika önünde eylem yaptı.

16 Kasım 2017 07:32
Son Güncellenme Tarihi: 16 Kasım 2017 12:59
Paylaş

Kocaeli’de bulunan Posco Assan’da DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için toplam 50 işçi işten atıldı. Bunun üzerine hadde bölümü dışındaki bütün hatlarda işçiler bir süre üretimi durdurdu. İşçiler akşam saatlerinde fabrika önünde toplanarak eylem yaptı. Eyleme Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaoğlu'nun da aralarında olduğu sendika yöneticileri de katıldı.

2-3 milyar liralık servetiyle Türkiye’nin en zenginleri listesinde 19. sırada yer alan Kibar Holding’e bağlı Posco Assan’da Birleşik Metal-İş’e üye olan 2 işçi işten atılmıştı. Önceki gün gece vardiyasında çalışan 3 işçinin daha işine son verildi. 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçiler; işten atmaları protesto etmek için alkışlarla turnikelerden geçerek fabrikanın dışına çıktı. Servislerin hareket etmesine izin vermeyen işçiler yaklaşık bir saat boyunca fabrikanın önünde bekleyişlerini sürdürdü.

Posco Assan yönetiminden ise gece 01.30’da bir grup işçinin telefonuna işlerine son verildiği mesajı geldi. 00.00-08.00 vardiyası için fabrikaya gelen ve içeride bulunan bazı işçilerin de telefonlarına mesaj geldiği bunun üzerine hadde bölümü dışındaki bütün hatlarda işçilerin üretimi durdurduğu belirtildi.

Posco Assan’da işten atılan işçi sayısının toplam 50 olduğu öğrenildi. (Kocaeli/EVRENSEL)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş-Akhisarspor maçı ne zaman, saat kaçta?

SONRAKİ HABER

5 Dakikada-Altan kardeşlerin davasını konuştuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...