16 Kasım 2017 05:35

Dinar Cezaevi’nde havalandırmada sayım dayatması

Dinar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklulara havalandırmada sayım vermeleri dayatıldığı. kabul etmeyenlere şiddet uygulandığı iddia edildi.

Paylaş

Dinar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklulara sabahın soğuğunda havalandırmada sayım vermeleri dayatılıyor. Kabul etmeyen tutuklulara şiddet uygulandığı iddia ediliyor.

Afyon’da bulunan Dinar T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklulara havalandırmada sayım vermelerinin dayatıldığı ve bunu kabul etmeyenlerin şiddete uğradığı iddia edildi. Geçtiğimiz hafta tutuklu bulunan Bawer Eye’nin açık görüşüne giden baba Abidin Eye, oğlunun kendisine, her görüş gününden birkaç gün önce kendilerine gardiyanların çeşitli gerekçelerle saldırdıklarını söylediğini belirtti. 

'DIŞARDA SAYIM DAYATILIYOR'

Yaşananların provokasyon olduğunu söyleyen baba Eye, gardiyanların “yanlış yürüyorsunuz, doğru yöne bakmıyorsunuz” gibi gerekçelerle tutuklulara saldırdıklarını ifade etti. Oğlunun gardiyanların değiştiğini kendisine ilettiğini belirten baba Eye şöyle devam etti; “Oğlum bana, 'Bunlar bizim eski gardiyanlar değil. Davranışları, tutumları gardiyan gibi değil, özel harekâtçıdır. Sohbet görüşmelerimizde aramızda gezerek konuşmalarımızı dinliyorlar, ağzımıza bakıyorlar.’ dedi.  Şimdi cezaevi sabah erken saatlerde tutsakları koğuştan dışarıya çıkarıp, dışarı da sabahın soğuğunda sayım vermeleri dayatılıyor. Tutsaklar bu dayatmayı kabul etmedikleri için gardiyanların saldırısına maruz kalıyorlar" dedi.

'HER KOŞULDA MÜCADELE EDECEĞİZ'

Konuya ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi'ne başvuru yaptığını söyleyen baba Eye, tutuklular üzerindeki baskının ve saldırıların son bulmasını talep etti. Tutukluların “Ceza içinde ceza” yaşadıklarını dile getiren Baba Eye, arama adı altında koğuşlara giren gardiyanların koğuştaki yatakları dahi parçaladığını söyledi. 

Her koşulda çocuklarına sahip çıkacaklarını söyleyen Eye, “Bu saldırıları ailelerin psikolojilerini bozmak için yapıyorlar. Ne koşulda olursa olsun biz çocuklarımıza sahip çıkacağız ve bu işkencelerin son bulması için mücadele edeceğiz" diye konuştu. (Adana/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Rusya'da yabancı yayın organlarına ajan damgası 

SONRAKİ HABER

GMİS’ten ‘destek’ teşekkürü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...