03 Ağustos 2012 14:51

Mamak’ta taşlar çocukların ellerinde sanata dönüşüyor…

Mamak eski açık hava sinemasında yapılan yaz okulu, atölyelerinde çocukların yaşadıkları yere karşı duyarlılıklarını arttırılması hedefiyle düzenlendi. Çocuklar mahallede yaşayan yaşlılarla sözlü tarih çalışması yaptılar, eskiden hangi oyunların oynandığı, şimdi hangi oyunların oynandığı üzerine sohbetler ger&c

Mamak’ta taşlar çocukların  ellerinde sanata dönüşüyor…
Paylaş

Çocukların yaşadıkları yeri daha iyi tanımaları için, Kayaş Tren İstasyonu, Bayındır Barajı, Kıbrıs vadisine gezi düzenlendi. İstasyon binasının hikayesini dinleyen çocuklar doğal çevre güzelliklerini hissettiler. Eğlenerek ve öğrenerek geziyi tamamlayan çocuklar, Mamak esnafı ve yaşlılar ile eski Mamak üzerine sohbetlerle sözlü tarih çalışmasını tamamladılar.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, çocukların içindeki yaratıcılığı, çevresine karşı duyarlılıklarını oyunla, gezi ve drama gibi açığa çıkartacak bir yöntemle atölye çalışmalarını yürüttüklerini, çocuklarla buluşmadan önce, A.Ü. ÇOKAUM tarafından çocuk ergen gelişimi üzerine eğitim aldıklarını söyledi. Candan gelecek kuşakların sağlıklı çevrelerde yaşayabilmesi için, kent çevre ve mimarlık kültürünü çocuk yaşta almalarının önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Çocukların yaratıcılıklarını keşfetmelerine yardım eden ve yaşadıkları bölgeyi yakından tanımalarını sağlayan Çocuk ve Mimarlık Çalışmaları Merkezi  yaz okulu, Pelin Özgümüş, Özlem Dengiz Uğur ve Can Menteş Karabük’ün  atölye yürütücülüğünde bugün de taş boyama ile devam edecek. Çocuklar yaz okulu süresince doğadan topladıkları taşları boyayarak Mamak’ı anlatacaklar. Gazetenin yazılarını yazarak, resimlerini yaparak, taşlarını boyayarak Mamak’ı anlatacak olan çocuklar Mamak’ın gazetesi afiş, kartpostal, resimler de hazırlayacaklar.  Çocukların ürünleri 8 Ağustosta Konur Sokak’ta sergilenecek.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hak İş’ten kısa film yarışması

SONRAKİ HABER

İran’dan Venedik Film Festivali’ne boykot

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa