15 Kasım 2017 12:49

Soylu bütçeyi savaşa ayırdı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2018 yılı bütçesine ilişkin sunumuna göre, bütçe yine ‘güvenlik’ gerekçe gösterilerek savaş konseptine ayrılacak.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin sunum yaptı. Soylu’nun aktarımına göre bütçe yine ‘güvenlik’ gerekçe gösterilerek savaş konseptine ayrılacak. Buna göre 39 silahlı İHA alınacak. Köy korucularına da subay olma yolunu açılacak. Mahalle bekçilerinin sayısı artırılacak 

Soylu, 39 silahlı İHA alınacağını da açıkladı.2017 yılında toplam 7 bin mahalle bekçisinin daha alınacağı anlatan Bakan Soylu, toplamda 30 bin mahalle bekçisine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.Soylu, 101 belediye başkanının görevden alındığını, bunun 92’sinin PKK, 8’inin ise FETÖ kapsamında olduğunu kaydetti. Köy korucularına subay olma yolunu açacaklarını da kaydeden Soylu, 226 köy korucusunun ise uzman çavuş olacağını belirtti. Türkiye’nin şu anda bir ANKA İHA’sı bulunduğu ancak TSK ve EGM’ye toplam 42 ANKA teslim edilmesi planlandığı daha önce gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan her krizde Katar’da

SONRAKİ HABER

AKP’nin Zerrin Güngör başvurusuna ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa