15 Kasım 2017 12:43

Uluğ Nutku ölümünün üçüncü yılında anıldı

Felsefi antropoloji alanında çalışmaları ile bilinen Prof. Dr. Uluğ Nutku ölümünün 3'üncü yılında anıldı.

Paylaş

17 Kasım 2014 tarihinde hayatını kaybeden Prof. Dr. Uluğ Nutku ölümünün 3’üncü yılında Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Eğitim Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından anıldı.

Felsefi antropoloji alanında çalışmaları ile bilinen Uluğ Nutku aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Eğitim Anabilim Dalı’nın bağımsız bir bölüm olmasına katkı sunmuş ve bu bölümde dersler vermişti. Türkiye’nin önemli filozoflarından sayılan Nutku, birçok gazetedeki köşe ve makale yazılarıyla da biliniyordu. Çukurova Üniversitesi’nde bölümden hocaların ve öğrencilerin konuşmaları ile devam eden anma etkinliği boyunca Uluğ Nutkunun felsefi anlayışı ve Türkiye felsefesinde önemli katkıları ifade edildi. Uluğ Nutku’nun felsefi anlayışı olan insan felsefesi ifade edilmeye çalışıldı.

Uluğ Utku

Anmada söz alan arkadaşları Nutku’nun yazıların içeriğinde insan felsefesi ve inanma problemlerini anlatmaya çalıştığını ifade ettiler. İnsan felsefesi konusundaki çalışmalarıyla tanınan Nutku’nun kendine özgü bir felsefi söylemi ve özgün kavramları olduğuna dikkat çekilerek ‘Felsefeylemek’ gibi özgün bir kavramı olan Nutku’nun felsefi düşünmeyi pratik ile mümkün olacağını söylediği aktarıldı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kurkut’u öldüren polisin tutuklanmamasına anneden tepki

SONRAKİ HABER

Erdoğan her krizde Katar’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...