15 Kasım 2017 12:43

Kurkut’u öldüren polisin tutuklanmamasına anneden tepki

Kemal Kurkut’un katil zanlısı Y.Ş’nin tutuklu yargılanması talebinin reddedilmesine annesi Secan Kurkut, “Bu nasıl adalet?” diyerek tepki gösterdi.

Paylaş

Hacı Yusuf TOPALOĞLU

Diyarbakır Newrozu’nda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut’un katil zanlısı Y.Ş’nin tutuklu yargılanması talebinin reddedilmesine annesi Secan Kurkut, “Bu nasıl adalet?​” diyerek tepki gösterdi.

Newroz kutlamasına katılmak için Malatya’dan geldiği Diyarbakır’da Newroz alanı girişinde, arkadan ateş edilerek öldürülen Üniversite Öğrencisi Kemal Kurkut’un müebbet hapisle yargılanan katil zanlısı Polis Memuru Y.Ş. hakkında mahkemenin “Tutuklanmasına gerek yok” kararı Kurkut ailesinin tepkisine neden oldu. Kurkut’un annesi Secan Kurkut, oğlunun el atmadığı odasında karara gözyaşları ile tepki gösterirken, Ailenin Avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, polis memurunun tutuklanması taleplerinden vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

‘KASTEN ADAM ÖLDÜREN POLİS TUTUKLU DEĞİL’

Kurkut’un öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 9 ayın geçtiğine dikkat çeken Yalçındağ, “Bir yandan 80 yaşında bir barış annesi iki cümle konuştu diye tutuklu yargılanıyorken, diğer yandan gencecik bir çocuğu bilerek, isteyerek ve kasten öldüren bir polis tutuksuz yargılanıyor. Bunu 80 milyon görüyor” diyerek, “Tablo son derece nettir. Dolayısıyla yargılamanın gidişatına olumsuz bir durum olmasın diye biz bu talebimizi yapmıştık. Önümüzdeki ay duruşma gerçekleşecek. Son derece kapsamlı hem delillerin toplanması hem de diğer tanıklara ulaşılması, eksiksiz bir şekilde dosyanın yürümesi ile ilgili taleplerimiz olacak” dedi.  

‘BÖYLE ADALET ANLAYIŞI OLAMAZ’

Oğlu Kurkut’u öldüren katil zanlısı polisin tutuklu yargılanması talebinin reddedilmesine tepki gösteren anne Secan Kurkut ise, oğlunun el atmadığı odasında gözyaşları arasında şunları söyledi: “Oğlumu öldürenlerden şikayetçiyim, sonsuza kadar şikayetçiyim. Ben oğlumu öldürenlerin cezalarını çekmeleri için elimden geleni yapacağım, asla vazgeçmeyeceğim. Bu nasıl adalettir. Zaten ne oluyorsa gençlere oluyor. Asla kabul etmiyorum, suçsuz günahsız olan oğlumu öldürdüler. Böyle bir adalet anlayışı olmaz. Canlı bomba dediler, ancak oğlum vurulduğunda üzerinde elbise bile yoktu. Elinde hiçbir şey yoktu, ne diye vurdular anlamış değiliz. Bir suçu varsa alıp cezaevine götürselerdi ne diye vurdular oğlumu.” (Malatya/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da kayyım 70 işçiyi işten çıkardı

SONRAKİ HABER

Uluğ Nutku ölümünün üçüncü yılında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...